Mülki İdare Amirleri Buluşmasında; ‘’Kaymakam 8 saat mesai yapmaz.’’ diyen Cumhurbaşkanı, kaymakamlardan 7/24 milletle iç içe olmalarını istedi.





Kaymakam ve aynı unvana sahip vali yardımcılarıyla yapılan buluşmaların 5.’si Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.





Kaymakamlıklar ve belediyelerin mahallinde yürüttükleri faaliyetlerle her alanda ‘Kimsesizlerin Kimsesi’ olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Kaymakamlardan; Genel Sağlık Sigortası, sosyal yardımlar, eğitim destekleri ve diğer alanlardaki kamu imkanlarıyla vatandaşların yanında olmalarını istedi.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu: ‘’Sizlerden günün 24 saati haftanın 7 günü milletle iç içe olmanızı istiyorum. Kaymakam 8 saat mesai yapmaz. Telefon devamlı açık olacak. Aradığı zaman sizi ilgili ilgisiz herkes bulabilecek. Yönettiği ilçedeki her bir hanenin eksiğini, gediğini, ihtiyacını, sıkıntısını, derdini bilmeyen kaymakam, bizim gözümüzde görevini layıkıyla yerine getirmiyor demektir. Bu, kaymakam için böyle, vali yardımcısı için böyle, valiler için de böyle. Aynı şey emniyet müdürlerimiz için de böyle, aksi takdirde bu ülke yönetilmez.





Fabrika kuran sanayicimizin de, el emeği ile üretim yapan zanaatkarımızın da, tevekkülle işinin başında duran esnafımızın da, kuru toprağı berekete dönüştüren çiftçimizin de önünü açmak sizin görevinizdir. Kamu adına faaliyet gösteren kurumların ahenkli bir şekilde, birbirlerinin tamamlayıcısı olarak çalışmalarını, ortak hedeflere yönelmelerini yine siz temin edeceksiniz. Milletine aşık, devletine sadık, ufku açık, zihni berrak, yüreği güçlü, gönlü zengin, sözü sağlam, işinde becerikli, hayatında ahlaklı. Böyle mülki idare amirlerimizle üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur."