Akşehir’de Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen coşkulu törenle kutlandı. Vatandaşlara hitap eden Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz; “Türkiye; sevgi, saygı ve hoşgörü gibi insanı insan yapan değerleri karakter yapısında toplayan, bayrağını gördükçe duygulanan, İstiklal Marşını okurken gözleri dolan, kalpleri vatan sevgisiyle dolu insanların ülkesidir” dedi.






https://youtu.be/23kRiQLBZ-k




Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, saat 09:00’da Kaymakamlık Makamında; Akşehir Protokolü ve Belediye Meclis üyeleri ile Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri yöneticilerinin tebriklerini kabul etti.





Cumhuriyet Meydanındaki tören; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Türkiye Cumhuriyetinin temelinde, parolası “Ya İstiklal Ya Ölüm” olan bir kurtuluş mücadelesi olduğunu söyleyen Kaymakam Kurnaz; “Bu mücadelede Akşehir’in müstesna bir yeri vardır. Yakın tarihimiz; aynı amaç etrafında birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman, hayal bile edilemeyecek şeyleri başardığımızın örneklerini yazmaktadır. Temelinde yüz binlerce vatan evladının kanı bulunan Cumhuriyetimizi; nereden gelirse gelsin, her türlü tehlikeye karşı korumak hepimizin görevidir. Türkiye; sevgi, saygı ve hoşgörü gibi insanı insan yapan değerleri karakter yapısında toplayan, bayrağını gördükçe duygulanan, İstiklal Marşını okurken gözleri dolan, kalpleri vatan sevgisiyle dolu insanların ülkesidir. Atatürk’ün önderliğiyle kurulan Cumhuriyetimizi bekleyen tehlikelere karşı birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman elden bırakmamalıyız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle yad ediyor, başta şehit aileleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum” dedi.





Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı adına yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunları ekibinin gösterisi, alkışlarla izlendi.





Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünde Akşehir’de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tören Geçişi ile sona erdi.