Kaymakam Yeşilyurt açıklamasında, ayrı ayrı detaylandırılan çalışmalara dair şu ifadelere yer verdi:

“AFAD Deprem Dairesi’nden edinilen bilgilere göre ilçemizde; saat 18:51’de 4.7, 18:52’de 4.0 ve 18:53’de 4.1 büyüklüğünde depremler meydana gelmiştir. Ana sarsıntı sonrası an itibariyle toplam 24 artçı sarsıntı kaydedilmiştir.

İlk depremin merkez üssünün, ilçemize 13.2 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7,01 kilometre altında gerçekleştiği belirtilirken ikinci deprem yerin 7,0 kilometre altında, üçüncü deprem ise yerin 4,61 kilometre altında olmuştur.

Konya Afet Müdahale Planı çerçevesinde; afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak tüm güç ve kaynakların yerel düzeyde planlanması, bu güç ve kaynakların olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasının sağlanması, müdahale hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu, ilimizdeki ana ve destek çözüm ortakları, depremin ilk dakikası itibariyle çalışmalarına başlamışlardır.

Bu kapsamda 12. saat itibariyle:

BİLGİ YÖNETİMİ, DEĞERLENDİRME VE İZLEME ÇALIŞMA GRUBU

(112 Acil çağrı merkezi ve AFAD Yönetim Merkezi’ne gelen olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır.)

ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMA GRUBU

(Konya AFAD Arama Kurtarma Ekibi, tam donanımlı arama kurtarma aracı ve personeli ile olay bölgesine ulaşmış, arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuzlukçu İtfaiye Ekipleri arama tarama faaliyetlerine destek vermişlerdir. Herhangi bir yıkım ya da enkaz durumu bulunmamaktadır.)

HASAR TESPİT ÇALIŞMA GRUBU

(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, oluşan hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit işlerini yürütmek üzere ekip görevlendirilmiştir. Koraşı köyünde 4 evin, Tuzlukçu Merkezde ise 3 evin duvarında hafif çatlaklar olduğu belirlenmiştir. 7 ev olası riskten ötürü hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar boşaltılmış olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.)

ALTYAPI ÇALIŞMA GRUBU

(İl Bank A.Ş. Bölge Müdürlüğü ekiplerince deprem bölgesindeki su, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde olası hasarlar bölgeye giden ekip tarafından incelenmiş olumsuz bir durum tespit edilememiştir.)

BARINMA ÇALIŞMA GRUBU

(Bölge halkının barınma ihtiyacına yönelik çalışmalara başlamıştır. Herhangi bir barınma talebi gelmemiştir. Boşaltılan ev sakinleri, akraba ve yakınlarının evlerinde geceyi geçirmişlerdir.)

BESLENME ÇALIŞMA GRUBU

(Kızılay Ekibi olay bölgesine sevk edilmiş, gerekli incelemeler yapılarak ihtiyaç durumları tespit edilmiştir.)

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMA GRUBU

(Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bölgeden bilgi toplanmaktadır.)

ENERJİ ÇALIŞMA GRUBU

(Doğalgaz ve enerji hatlarında bir sıkıntı olmadığı bilgisi alınmıştır.)

GÜVENLİK VE TRAFİK ÇALIŞMA GRUBU

(Güvenlik ve trafiğin aksaması durumu yaşanmadığı bilgisi alınmıştır.)

HABERLEŞME ÇALIŞMA GRUBU

(Haberleşme sistemlerinde bir sıkıntı olmadığı bilgisi alınmıştır.)

SAĞLIK ÇALIŞMA GRUBU

(Deprem nedeniyle sağlık kuruluşlarına herhangi bir başvuru olmadığı bilgisi alınmıştır.)

Bölgede yaşanan gelişmeler takip edilmekte olup tüm çalışma grupları teyakkuz halindedir.”