Engelliler Haftası münasebetiyle AKBİRDER Başkanı Hayri ÜZÜM ve Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Şube Başkanı Hüseyin ÇIĞ, Kaymakamımız Mehmet TÜRK'ü makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette; AKBİRDER Başkanı Hayri ÜZÜM dernek faaliyetleri ve işaret diliyle ilmihal projesi hakkında Kaymakamımız Mehmet TÜRK' e bilgi verdi.



Kaymakamımız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek " Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Kültür, sanat, siyasi, bilim vb. alanlarda dünya tarihine yön veren engelli bireylerin başarılarından, asıl engelin zihinde olduğu sonucuna varılmaktadır. Devletimiz, milletimizle el ele vererek, engelli, engelsiz her bireyin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için çalışmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın yasal haklarının ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar son yıllarda artırılmış, sağlıktan, eğitime, istihdamdan, evde bakıma kadar temel hizmetlerin sunumunda önemli aşamalar kaydetmiştir. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir. Hayata onların penceresinden bakarak engellilerimize sahip çıkmalıyız. Onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak, yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Sizde bir engelliye yardımcı olabilirsiniz." diyerek tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutladı.



Ayrıca işaretle ilmihal projesinin çok önemli ve hayırlı bir hizmet olduğunu söyleyen Kaymakamımız Mehmet TÜRK söz konusu projeye her zaman desteklerinin devam edeceğini dile getirerek, emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerini iletti.