Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, ülke genelinde başlatılan okur yazarlık seferberliği çerçevesinde, Cumhuriyet İlkokulu’nda açılan okuma yazma kursunu eşiyle birlikte ziyaret eden Türk, katılımcılara başarılar diledi.

Yaptığı açıklamada,  okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmalarının sağlanarak okur yazar hale getirilmesinin  ve sonrasında da,  ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmelerinin amaçlandığını belirten Türk, cehaletin istismara neden olduğunu söyleyerek, cehaletle mücadelede;  kitlelere hitap eden öğretmenlerin, muhtarların ve din görevlilerinin koordineli bir şekilde çalışmasının önemini vurguladı.  Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Ersoy  da hazır bulundu.



Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam edecek olan 35 farklı kurs yerinde 42’si  erkek,  260’ı  kadın olmak üzere  toplam 302 kursiyer eğitim alıyor.