Akşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen karne töreni, öğrencilerin karne heyecanı ve tatil sevincine sahne oldu.





Yıldırım İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda, tören öncesinde Akıl Zeka Oyunları Sınıfı’nın açılışı yapıldı. Sınıfta yer alan oyunlar protokolün ilgisini çekerken, tırmanma duvarında bir öğrencinin zirvedeki Türk bayrağını sallaması büyük alkış aldı. Halk Eğitim Merkezi Örgü Kursu’na katılan kursiyerler tarafından hazırlanan sergi ve Trafik Sokağı’nın gezilmesinin ardından, karne törenine geçildi.





Törende bir konuşma yapan Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu; “Öğrencilerimizin, alacakları karnelere bakmaksızın yarıyıl tatillerini aileleriyle birlikte kitap okuyarak geçirmelerini tavsiye ediyor ve iyi bir tatil diliyorum.” dedi.





Garnizon Komutanı Tolga Yuvalı ise; “Değerli öğretmen arkadaşlarım, değerli velilerim. Serpil öğretmenimin 32 yıl önceki karnemde imzası var. Mezun olduğum okulda bugün sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum ve anılarım tazelendi. Bütün öğrencilere iyi tatiller dilerim.” şeklinde konuştu.





“2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın birinci dönemini tamamladık. Öncelikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Teşekkür ya da takdir alın veya almayın, hiç önemli değil. Hepiniz başarılısınız. Notları zayıf olanların ikinci dönemde kurtaracaklarından hiç şüphem yok. Önemli olan çocuklarımızı kişilikli birer birey olarak okula kazandırmamızdır.





Eğitim sadece okulla ibaret değil, eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreci ifade ediyor. Onun için bizler, özgüveni yüksek bireyler görme gayretindeyiz. Gerek liseye geçiş, gerekse üniversite sınavlarında Akşehir’in başarısı ortalamaların üzerindedir. Ülke olarak 2023 vizyonumuz var. Bu vizyona çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde ulaşacağız.’’ değerlendirmesinde bulunan Kaymakam Mehmet Türk de konuşmasını iyi tatiller dileyerek tamamladı.