Yardım tırlarının 231’ini gönderen İHH Konya Şubesi, yılın son 50 tırlık kampanyasının 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenlenerek konuya kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını açıkladı. Kampanya kapsamında, “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla 81 ilden toplam 350 tır insani yardım, bölgeye doğru yola çıktı.

Bugüne kadar yapılan yardımlar için teşekkür eden Akşehir İHH Temsilciliği Başkanı Ahmet İbişdayı;    “Yeniden yoğun desteklerinizi istirham ediyoruz. Konya merkezimize, ilçe ve belde hizmet binalarımıza bebek bisküvisi, bebek bezi, paketli markalı gıda-temizlik malzemeleri, sıfır bot-mont-battaniye getirip teslim edebilir veya nakit yardımlarınızı banka yoluyla havale/EFT yapabilirsiniz” dedi.

Suriye’de yüzbinlerce insanın yardıma muhtaç halde çadır kentlerde yaşam mücadelesi verdiğini, kış aylarının gelmesi ve koronavirüs salgınından dolayı kamplarda yaşamın daha da zorlaştığını belirten İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın; “Suriye’de, her 10 kişiden 6’sı şiddetli yoksulluk içerisinde yaşıyor. Gıda fiyatları, çatışmalardan önceki döneme göre 20 kat daha yüksek. Çadırlarda yaşayan insanların başta un olmak üzere gıda maddeleri, temizlik maddeleri, soba, yakacak, battaniye, sünger yatak, mutfak araç ve gereçleri, ev mefruşatı, kışlık giysi, ayakkabı, bebek bezi, süt tozu, bebek bisküvisi, çocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyaçları devam ediyor. Çadırları ısıtalım, kapısından ekmek girmeyen kapılara umut, eğitim görmek isteyen çocuklara kalem defter olalım” şeklinde konuştu.

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal da; “Türkiye halkı ve Konyalı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Mazlumların yanında olmak şereftir. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.