Bazı zor konular var; anlatması güç, sözcükler yetmez. Kaş yapayım derken göz çıkarabilirsin. Yazdıkların yetersiz kalabilir.

Sevgili dostum Mehmet Koç işte bunlardan biridir. Aslında Trabzon Akçaabat doğumludur. Kızımızla evli olduğu için eniştemiz ve Akşehir’in en değerli şansıdır.

Görevli olduğu Endüstri Meslek Lisesi duvarlarını çok kısa zamanda aşan kardeşim, Akşehir kültürüne sayısız kitaplar, Pervasız Gazetesi aracılığıyla makaleler bırakmıştır.

Benim için Mehmet koç, çok değerli bir markadır. Onu tanıdığım için gurur duyduğumu yazsam hiç abartı yapmamış olurum.

Uzun zamandır görüşemiyorduk. Dün elinde bir kitapla iş yerime geldi. Son eseri “Tarihi ve Kültürüyle Dereçine” kitabını getirdi. Eseri, yine başka bir değerimiz olan sevgili Dursun Solmaz ile beraber hazırlamış, emek vermişti.

Henüz bu eseri okuyamadım. Artık büyük sorunu olan gözlerimden dolayı kolayca okuyabileceğimi zannetmiyorum ama önceki eserlerinden derinliğini hissedebiliyorum.

Puntoları büyük çalışacağım.

Eskiden çocuklar bayram öncesi, arife günü gecesi bayramlıklarına sarılıp gece öylece yatarlarmış. Bugün ben de öyle yapacağım. Kitabı öpüp koklayıp sarılacağım. Bugünü çok mutlu yaşayacağım.

İyi ki varsın canım kardeşim. Varlığın, Akşehir kültür dokusunda ilk sırada olan köşe taşıdır.

Artık yeni bir değerimiz daha var; “Dursun Solmaz.” Onu da kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.