2020 yılının başından beri tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bir çok sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz.

Bunların en başında Corona illeti gelirken; depremler, kazalar, ekonomik sıkıntılar ve yağmayan yağmurlar ve lapa lapa karlar.

Tüm yaşananların bertaraf edilebilmesi için ilim ve bilim adamlarımız canhıraş çalışmaya devam ederlerken, bizler de yüce yaratıcıdan niyazda bulunmalıyız.

Dua etmeden önce, bilerek ya da bilmeyerek, işlenen günahlara tövbe edilmeli, Allah’ın tüm verdiklerine hamd ederek şükredilmeli, ardından talep ve niyazda bulunulmalıdır.

Her şeyden münezzeh olan Allah’ın varlığına ve birliğine, ona ortak koşmadığınıza, Hz. Muhammed Mustafa’nın onun kulu ve elçisi olduğuna iman eden bir kalple, rabbimizden ısrarla ve sınırsız talepte bulunabilirsiniz.

Rabbimiz, bizi; göz açıp kapayıncaya kadar bile olsun nefsimize uydurma, bizim aklımızı alma, bizim dilimizden ve gönlümüzden kötü olan ne varsa söküp al, bizleri haram olan her şeyden uzak tutarak, nasip eyleme!

Rabbimiz, bizleri; yaşarken sevilip sayılanlardan, dilinden, elinden, belinden el emin olanlardan, öldükten sonra da hayr ve rahmetle hatırlananlardan eyle.

Rabbimiz, bizleri; senin emir ve yasakların olan, Kur’an-ı Kerim’e tam teslim olanlardan, Resulün olan Hz. Muhammed’e biat edenlerden eyle.

Rabbimiz; bizi varlığına alıştırdığın ve her halükarda doğal olarak bizim zannettiğimiz hava ve su gibi nimetlerin ne kadar elzem olduğunu ve artık o nimetleri senin iznin olmadan kullanamayacağımızı anladık.

Bizi yok iken var, var iken yok ederek imtihan eden, tekrar diriltip hesap soracak olan, eşi ve benzeri olmayan Allah’ım; bizi affet, bize merhamet et, biz senin rahmetine muhtacız.

Rabbimiz, öyle bir musibet verdin ki; tabutumuzu taşıyıp, mezarımıza toprak atacak ve evimize taziyeye gelecek dostlarımızı dahi bizden uzakta tutuyorsun.

Rabbimiz, öyle bir musibet verdin ki; akşam yemeğe davet edip, saatlerce hasbihal edeceğimiz dostumuzu dahi bize bırakmıyorsun.

Kış mevsiminin olmazsa olmazı, bereketi olan Kar yok, Yağmur yok, Allah’ım aciz olan biz kullarına, merhamet eyle.

Rabbimiz; saçtığımız tohumları, diktiğimiz fidanları, gökten gönderdiğin rahmetinle yeşert ve bizlere nimetlerini artırarak ver.

Rabbimiz; başımıza gelen musibetlere haşa isyan etmiyoruz, bizlere sabır ver, kolaylık ver ve çektiklerimizin ecrini ver.

Allah’ım; şu anda yaşayan bir buçuk milyar Müslümanın içinde bulundukları bedbaht durumdan kurtulmaları için feraset ver, akıl ve şuur ver, birbirlerine düşmekten ve inançsızların, tağutların ve kendi elleriyle yaptıkları putların peşinden gitmekten alıkoy.