Akşehir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelenk Sunma Töreni kar altında gerçekleştirildi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçe Milli  color:windowtext;background:white;text-decoration:none;text-underline:none">Eğitim  color:#333333;background:white">Müdürlüğü çelenginin  color:#032A7F;background:white;text-decoration:none;text-underline:none">Atatürk  color:#333333;background:white">Anıtına bırakılmasıyla başladı. Çelenk törenine katılanlar kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle zor anlar yaşadı. color:#333333">

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından çelenk bırakıldı. Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez ve siyasi parti başkanlarının katıldığı törende; ilk, ortaokul ve lise müdürleri de hazır bulundu.


Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasından sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Kar yağışı nedeniyle kısa tutulan törenin telafisinin 27 Nisan 2015 Pazartesi günü yapılacağı bildirildi.


Bu arada ilçe genelinde yapılacak ortak tören ile okullarda yapılacak kutlamaların bir gün öncesinden tehir edilmesi kararı, tüm kesimlerce isabetli bir karar olarak değerlendirildi.