Türk Kızılayı Kurumsal Şube tarafından Akşehir’de çekimleri yapılan ve Akşehir Şubesi’nin yaklaşık 5 yıldır kesintisiz destek sağladığı Akşehirli Hayrani Civelek’in konu edildiği kamu spotu yayınlandı.





1916 yılında kurulan ve Türk Kızılayı’nın en eski şubeleri arasında yer alan Akşehir Şubesi; eli silah tutan herkesin cepheye gittiği Çanakkale Savaşları döneminde bir süre faaliyet gösterememiş, 1920 yılında ise Kurtuluş Savaşı’nda sağladığı cephe desteğiyle görevini yine layıkıyla yerine getirmeye başlamıştı. Türk Kızılayı Akşehir Şubesi’nin tarihçesi ve yardımsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olma yönündeki başarılı çalışmalarının da dikkat çekmesiyle Akşehir’deki faaliyetleri değerlendirmek üzere ilçeye gelen Kurumsal şube ekibi, faaliyetleri konu edinen kamu spotları çekmek üzere programını uzattı.





Gerek gönüllülerin gerekse ihtiyaç sahiplerinin hikayelerinin konu edildiği kamu spotlarından ilki, kamuoyu ile paylaşıldı. Akşehir’de çekimleri yapılan kamu spotlarından ilki olan videoda, güvenlik görevlisi olarak görev yaparken yakalandığı hastalık nedeniyle çalışamaz duruma gelen Hayrani Civelek konu ediliyor. Ramazan ayında ülke genelinde yürütülen yardımlaşma faaliyetlerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan video, hemşehrimiz Hayrani Civelek için farkındalık oluşmasına da katkı sağlıyor.





Kamu spotuna, aşağıdaki link üzerinden ulaşılabiliyor:





https://www.youtube.com/watch?v=aDbUU_0pdLk&feature=share&fbclid=IwAR32v2VR03lSppIFU14oOyMrYy0RVV_13_pP_MlIxmW9Dkd1Teqp_bezdeI