Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya gelen ve KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin eşliğinde incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri’nin ilk durağı, Beyşehir oldu. İlçeye bağlı Huğlu Mahallesi’nde kadın İstihdamını artıracak Huğlu KOP Tekstil Atölyesi’nin açılış törenine katılan Yeniçeri ve Şahin, daha sonra Hüyük ve Doğanhisar ilçelerinde sürdürülen Kırsal Kalkınma Destekleme Projelerinin saha incelemesini gerçekleştirdiler. 

KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin; bölgede farkındalık oluşturan, katma değeri yüksek, insan hayatına dokunan ve bölgenin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan proje tekliflerinin desteklenmeye devam edileceğini söyledi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ise bölgenin ihtiyacının yerelden belirlendiğini ve kalkınmanın dinamiklerinin bu sayede harekete geçirilebileceğini belirterek, Mali Destek Programlarına proje sunarak hibe desteği alan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.