Konuya ilişkin açıklamada; “Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında evlerde okunacak olan Kur’an-ı Kerim’lerin hatim duaları, online olarak düzenlenecek programda toplu bir şekilde gerçekleştirilecek. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde yapılacak Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası Programı’nda katılımcılara, çekilişle birbirinden değerli sürpriz hediyeler verilecek” denildi.

Mukabelelerini tamamlayarak dua programına katılmak isteyen vatandaşlar, Akşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Etkinliğe katılan vatandaşlardan çekilişle belirlenecek 25 kişiye Kur’an-ı Kerim, 5 kişiye Tefsir, 1 kişiye dizüstü bilgisayar, 5 kişiye bisiklet, 3 kişiye tablet ve 20 kişiye Akşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne yapılacak 1 aylık kayıtta yüzde 50 indirim hediye edilecek.

İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş yapmış olduğu açıklamada; “Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Ramazan ayında böyle bir program tertip ettiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Bütün hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Salih Akkaya da açıklamasında; “Evveli Rahmet, Ortası Mağfiret, Sonu Cehennem Ateşinden Kurtuluş olan 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Allah oruçlarımızı kabul ve makbul eylesin. Dünya genelinde ortaya çıkan salgın nedeniyle bu yıl Ramazan’ı biraz buruk idrak edeceğiz. Koronavirüs nedeniyle ülke olarak tedbiren kısmi kapanmaya gitmek durumundayız. Bu tedbirler kapsamında bu yıl mukabeleler camilerimizde değil, evlerimizde yapılacak. Biz de Akşehir Belediyesi olarak, yapılan bu mukabelelerin hatim duasını online olarak Kadir Gecesi’nde gerçekleştireceğiz. Mukabele yapan tüm hemşehrilerimizi hatim programımıza sosyal medya hesaplarımızdan katılmaya davet ediyorum. İnşallah korona virüsle olan mücadelemizde galip gelerek, eski güzel günlere en kısa sürede kavuşuruz. Başta hemşehrilerimizin olmak üzere, ülkemizin ve İslam dünyasının Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.  

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası Programı’na katılmak isteyen vatandaşlar; https://forms.gle/qqwPFirqLD1wADRQ6 linki üzerinden başvuruda bulunabilecekler.