Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir Kadın Kolları Başkanı Naciye Mırçık, kadına şiddet konusunda yazılı bir basın açıklamasında bulundu.





Naciye Mırçık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:





“Kadına şiddet, ulusal ve uluslararası düzeyde büyük sorun olmaya, güncelliğini korumaya devam ediyor. Gün geçmiyor ki gerek yazılı gerekse görsel medyada şiddet mağduru kadın haberleri, kadın cinayeti haberleri yer almasın.





Gerek ulusal gerekse uluslararası kadın kuruluşları, feminist oluşumlar ile ilgili insan hakları kuruluşlarının bu konudaki çabaları yetersiz kalmakta, verilen cezalar da caydırıcı olmamaktadır. Türkiye’de Kadın Cinayetlerine Durdurma Platformu’na göre sadece 2019 yılında 474 kadın, son 10 yılda yaklaşık 3 bin kadın cinayete kurban gitmiş, binlerce çocuk bu yüzden annesiz kalmıştır.
Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için toplumsal, ekonomik, psikolojik, cinsel vb. nedenlerin ortadan kaldırılması, ayrıca kadınlarımızın, haklarının bilincinde bireyler olarak yetiştirilmesi ve toplumu oluşturan tüm bireylerin bu konuda eğitilmesi zorunludur. Sadece 25 Kasımlardaki “Kadına Şiddete Hayır” eylemleri, 8 Mart’taki “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri vb. eylemler, kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemede yeterli olmayacaktır.





Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir Kadın Kolları olarak, partimizin genel politikaları doğrultusunda bu konuda bu güne kadar gösterdiğimiz duyarlılığı bundan sonra da göstermeye devam ederek kadına şiddete ve kadın cinayetlerine her platformda dur demeye devam edeceğiz.”