AK Parti Akşehir Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi, Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kadın Kolları Başkanı Yüksel Erkan, güven tazeleyerek “Kutlu Yürüyüşe Devam” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Kadın Kolları Başkan Vekili Ferda Özsöz, Konya Kadın Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Zeybek ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Akşehir önceki dönem ilçe başkanı Abdullah Bahadır Örs’ün katıldığı  Kongre, Akşehir Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.



Divan Heyeti’nin seçiminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.



KADIN KOLLARI BAŞKANI YÜKSEL ERKAN:



“İLK GÜNKÜ AŞKLA VE HEYECANLA ÇALIŞACAĞIZ”



İlk kez bu görevi alıyormuş gibi bir heyecanı olduğunu kaydeden Erkan, “Asırlardır kadınlar bu ülkenin ilerleyişinde önemli bir rol üstlenmiştir. Biz ak kadınlar olarak bu millete, Akşehir’e hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bizler demokrasi kahramanları, Türkiye’nin kadınları, ak davanın Akşehir’li kadınları, geleceğin bugünlerin umutlarıyız. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kadın kollarımızın önemini her zaman vurgulamıştır. Bizler de sonuna kadar kendisinin yanında olacağız. Her zaman söylüyorum; Ak Parti kadrosunda olmak bir ayrıcalıktır ” sözlerine yer verdi.



BELEDİYE BAŞKANI SALİH AKKAYA:



“KADINLAR SİYASETİN NESNESİ DEĞİL, ÖZNESİDİR”



“Ak Parti’de kongre demek daha da güçlenmek demek, birlik ve beraberliğimizin artarak devam etmesi demek, bu millete daha çok hizmet demek” diyerek konuşmasına başlayan Akkaya, Türkiye’nin kadınlarının tarih boyunca İstiklal mücadelelerinde daima ön planda olduğunu vurguladı. “Yeri geldiğinde devletin kuruluşunda, yeri geldiğinde vatanın kurtuluşunda görev alan kahraman kadınlarımızı asla unutmayacağız, Hayme Ana, Nene Hatun kadınlara öncü olarak bir miras bırakmışlardır. Sizler bir yandan da vatanımızın gelecek nesillerine evlatlar yetiştiriyorsunuz ve bu da gösteriyor ki kadın siyasetin nesnesi değil öznesidir. Önümüzdeki dönemde bayrağı daha yükseklere taşıyarak, yaklaşan seçimlerimde yeni bir tarih yazacaksınız. Kadınları dışlayan ve ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemez.  Eğer bir ülkede kadın mutlu ve huzurlu ise, O ülke de mutlu ve huzurludur. Mevcut kadın kolları yönetimine hizmetleri için şükranlarımı sunuyor, yeniden seçilecek olan kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.



AK PARTİ AKŞEHİR İLÇE BAŞKANI ABDURRAHMAN ÇARDAKOĞLU,



“SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞAN KADIN KOLLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”



“İlk günkü aşkla çalışan, gidilmedik ev, konuşulmadık vatandaş bırakmayan kadın kollarımızın çalışmalarını takdirle ve şükranla karşılıyorum” diyerek Kadın Kollarına teşekkür eden Çardakoğlu, “Bir ve beraber olarak ak davamızı sokak sokak, mahalle mahalle anlatan, gecesini gündüzüne katan, sanki kongre değil de yarın seçim varmış gibi çalışan kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kadınları yok sayan ve eşitlik haklarını elinden alan ülkeler asla ilerleyemez. Bunun bilincinde olan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan kadının her alanda önünü açarak destek olmuştur. Partimizin hak ve inanç özgürlüğü politikasıyla kadınlarımız başörtüleriyle meclise girebilmiş ve birçok kurum ve kuruluşta görev almıştır.  Kadının başındaki örtü ile değil ilelebet fikirleri ve hedefleri ile değerlendirilmesi ülkemizin geleceği için önem arz etmektedir. Ecdat analarımız, Çanakkale’de cepheye mermi taşıyan bacılarımız, 15 Temmuz’da haine dur diyen Demokrasi Kahramanları ve Türkiye’nin Kadınları bu kutlu ülkenin ilerleyişine şahitlik etmişlerdir ve edeceklerdir.” sözlerine yer verdi.



BAŞKAN ÇARDAKOĞLU: “BİZ SEÇİME HAZIRIZ”



24 Haziran Seçimleri hakkında değerlendirme yapan Başkan Çardakoğlu “Biz Yönetimimizle, Gençlik Kollarımızla, Kadın Kollarımızla, Mahalle Başkanlarımız ve yönetimleriyle Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine hazırız. Bayrağı devraldığımız günden itibaren yarın seçim varmış gibi büyük bir titizlikle ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerli Ak kadınlarımız; Zaman yok, iş çok sözü vardır ya… Bu seçime öyle hazırlanacağız… Öyle bir hazırlanacağız ki Akşehir’den en güzel cevabı vereceğiz. Ziline basmadığımız kapı, geçmediğimiz sokak ve mahalle bırakmayalım. Her ne olursa olsun… Yüzümüzden gülümsemeyi, yüreğimizden mazlumları ve aklımızdan davamızı bir an olsun çıkarmayalım” ifadelerini kullandı.



AK PARTİ KONYA KADIN KOLLARI BAŞKAN VEKİLİ FERDA ÖZSÖZ:



“AK PARTİ’DE SİYASET YAPMAK SEVDADIR”



AK Parti’de  siyasetin önemli olduğunu kaydeden Özsöz,  Ak Parti’de siyaset yapmak bir sevdadır, Ak Parti’de siyaset yapmak hedefler ile idealler ile siyaset yapmaktır, birbiri ile omuz omuza hedefi daha ileriye taşımaktır, önce hayal kurmak, sonra inanmak ve o hedefe doğru koşmaktır ve aynı hedefe hep birlikte varmaktır. Kongremizin hayırlı olmasını diler, yeniden görev alan Yüksel başkanımız ve yönetimini tebrik ederiz.



AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALOĞLU:



“KADINLARIMIZ, SEÇİM ZAFERLERİNİN İSİMSİZ KAHRAMANLARIDIR”



Baloğlu, 2009 seçimleri öncesinde bir anket yaptırıldığını, eğer Akşehir’de sadece kadınlar oy kullanacak olsaydı Ak Parti’nin oy oranının yüzde 80 olacağının belirlendiğini hatırlattı. Kadın Kollarının AK Parti’nin seçim zaferlerinde isimsiz kahramanlar olduğunu belirten Milletvekili Baloğlu, “Allah, onlardan razı olsun. Eğer bu şehre, bu ülkeye bir yatırım yapılmışsa bizler gibi ön saflarda olanlar değil; sizlersiniz. Bu işin temeli kaynağı sizlersiniz. Siyasetin ve siyasetçinin en önemli sınavı seçimlerdir. Akşehir, bu sınavı her zaman başarı ile verdi. Kadrolarımıza baktığımız zaman; vatandaşın karşısına çıktığımız zaman başımızı öne eğdirecek hiçbir şey yapmadık.’’ ifadelerini kullandı.



Akşehir’in çok önemli yatırımları aldığını ve daha da almaya devam edeceğini belirten Milletvekili Baloğlu, “ Restorasyonlar, Dudu Kadın Çarşısı, Anıt Meydanı, alt yapı çalışmaları, Akşehir’in 100 yılını devirecek kanalizasyon çalışması, şehrin rüyası doğalgaz, gururla söyleyebileceğimiz mimarlık ve mühendislik fakültemiz ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz çalışmalar yaptık ve yapacağız. Vatandaşımız, ak kadınlarımız ve ak yürekli kardeşlerimiz bunları biliyor” dedi.



Konuşmasının son bölümünde 24 Haziran Seçimleri hakkında değerlendirme yapan Baloğlu, erken seçimin gerekli olduğunu belirterek “Yeni bir sisteme geçiyorsunuz. Başbakanlık kalkıyor, bürokrasinin ona ayak uydurması lazım, kanunların ayak uydurması lazım ve mecliste bir takım değişikliklerin olması lazım. Bu ortamda 1-1,5 yıl daha bu sistemi sürdürebilmek gerçekten çok zordu. Bize düşen çıtayı yukarıya çıkartmaktır.Ben bu vesile ile Kongremizin hayırlı olmasını diliyor, Yüksel Hanım’a ve yönetimine teşekkür ediyorum.’’dedi.