Erbakan’ın kabri başında düzenlenen anmaya dair Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı, vefatının 10. sene-i devriyesinde kabri başında dualarla andık” ifadesine yer verildi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, Erbakan’ın konuşmasını içeren bir videoyu; sosyal medya hesaplarından, Erbakan’ın “Bu dünyayı tanımazsak hiçbir meseleyi bilemeyiz” sözüyle paylaşırken, Akşehir İlçe Başkanı Mustafa Karakaş da “Akşehir İçin Milli Görüş” başlıklı yazılı bir açıklama yayımladı.

Karakaş açıklamasında; “Ömrünü tüm insanlığa saadet, huzur, adalet ve barış getirmek için vakfeden Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı, vefatının 10. sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz. ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyerek çıktığı yolda İslam birliği, adil düzen, faizsiz yeni bir ekonomik yapı gibi fikirlerle, yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya kurma mücadelesini veren, hedefine kilitlenmiş, asrı değiştiren dava adamı” ifadelerine yer verdi.

Milli Görüş hareketinin Konya’dan başladığını, zaman zaman hükümet ortağı olan Erbakan’ın 1995 seçimlerinde Başbakan olarak 54. Hükümeti kurduğunu hatırlatan Mustafa Karakaş; “Aynı zamanda yerel seçimlerde de ülkemizde ve Konya’mızda birçok belediyeyi kazanmış ve Milli Görüş belediyeciliği adı altında muazzam işler yapılmıştır. Ama maalesef Akşehir’imiz yurdun dört bir tarafında örnek olmuş hizmetlere imza atan Milli Görüş belediyeciliği ile tanışamamıştır. Biz bunu şehrimiz için büyük bir kayıp olarak görüyoruz. ‘Yaşanabilir Türkiye’ diyen rahmetli hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bize miras olarak bıraktığı Milli Görüş davasının bir neferi olarak; Akşehir’imizi Hak, adalet, dürüstlük ve liyakat ekseninde Milli Görüş belediyeciliği ile tanıştırma vakti geldiğine inanıyoruz. Bu sebepten dolayıdır ki ‘Yaşanabilir bir Akşehir için Milli Görüş’ diyerek yola çıkıyoruz. Tarihin akışında fevkalade önemli bir yere sahip olan kadim şehrimiz Akşehir için, hemşehrilerimiz için Milli Görüş diyor, halkımızdan bu yolda desteklerini bekliyoruz” dedi.