Açıklamasında, Ocak ayında hizmete sunulan projelere ilişkin bilgi veren Erdoğan; hizmete açılan Kömürhan Köprüsü ile Elazığ ve Malatya’nın birbirine bağlandığını hatırlatırken, bir mikro uydu fırlatma tesisi kurma çalışmalarına başlandığını söyledi. “Diyarbakır topraklarını bölge ve ülkemiz için önemli bir kazanç kaynağı haline getireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; Elazığ’da inşa edilen 20 bin konutun kalanının yaz aylarına kadar tamamlanacağını, aynı şekilde Malatya’da 6 bin konutun tamamının bitirilerek hak sahiplerinin hizmetine sunulacağını aktardı.  

Konuşmasında, ekonomik ve politik değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan; “Ülkemiz yıllarca küresel siyasi ve ekonomik değişimlerin gerisinde kaldı. Bizim görevimiz; dünyanın ve Türkiye’nin değişim şartlarında milletimizin değişen ihtiyaç ve beklentilerine göre yeni reform gündemleri oluşturmaktır. En güçlü ekonomiler bile küçülmeye, daralmaya başladı. Gıda enflasyonu önümüzdeki en büyük tehditlerden biridir. Tarımsal üretimle ilgili kronik sorunların çözümü hususunda 2019 yılında düzenlediğimiz Tarım ve Orman Şurası’nda alınan kararların uygulanmasına hız vereceğiz. Öncü göstergeler, 2020 yılını yüzde 1 büyüme ile kapatabileceğimize işaret ediyor” dedi.

Yasamanın alanındaki konularla ilgili Mecliste, idari alanlardaki konularla ilgili Cumhurbaşkanlığında gereken adımları atmaya başlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Cumhur İttifakı ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde, önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz” şeklinde konuştu.