Uyuşturucu operasyonunda 14 tutuklama



Akşehir’de geçtiğimiz günlerde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyon kapsamında Uyuşturucu ve Uyuşturucu ticareti yapan 3’ü bayan olmak üzere 18 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınıp sorgulanan ve adliyeye sevk edilen şahıslardan 14’ü tutuklandı. Şahıslarla birlikte 9 kilo 85 gram esrar, 920 gram toz esrar, 7 gram eroin, 19 gram Bonzai ve 97 adette sentetik hap ele geçirildi.

Konya İl ve Akşehir ilçe Jandarma ekipleri tarafından 24 Aralık 2013 Salı günü bir operasyon düzenlendi. Jandarma ekiplerince yaklaşık 5 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda Akşehir’de yapılan operasyonda uyuşturucu ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 3’ü bayan toplam 18 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında yapılan ev aramalarında 2 adet narkotik köpeği de kullanıldı.


            Halk arasında torbacı diye tabir edilen zanlıların yaşları küçük biri kız olmak üzere 2 çocuğu da kullandıkları tespit edildi.

            Yapılan çalışmalarda 13 ayrı ara yakalamanın yapıldığı öğrenilirken şahıslarla birlikte 9 kilo 85 gram esrar, 920 gram toz esrar, 7 gram eroin, 19 gram Bonzai ve 97 adette sentetik hap ele geçirildi

            Operasyon kapsamında şüphelilerle irtibatı olduğu sanılan yaklaşık 60 kişinin de ayrıca ifadesine başvuruldu.

            Gözaltına alınan şahısların özellikle üniversiteli öğrencilere yakınlık gösterip onların güvenini kazanarak daha sonra uyuşturucu ticareti yapmaya çalıştıkları bilgisine ulaşıldı.

            Dün akşam saatlerinde Adliye sevk edilen zanlıların savcılık sorgulamaları ve mahkemeleri bugün öğlen saatlerine kadar devam etti. Adliye’ye sevk edilen zanlılardan 14 tanesi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, gözaltına alınan 4 şahısta Adli kontrol kaydıyla serbest kaldı. Adliye’ye sevk edilen zanlılar girişte gazetecilere de hakaretler yağdırdılar.

            Olayla ilgili tahkikata Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca devam edilmekte.