Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı yönetimi; ülkemizde ve tüm dünyada yaşanmakta olan pandemi döneminde, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için sürdürülen Vakıf faaliyetlerini aktarırken, bu yönde katkı sağlayan hemşehrilerimizin değerli yardımlarını da kamuoyu ile paylaştı. AKSEV tarafından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

“Zor bir yıl olan 2020 senesini geride bırakmak üzereyiz, tüm insanlık cinsiyeti, yaşı, dini, ırkı fark etmeksizin zorlu bir sınavdan geçiyor. Bu zor günlerde AKSEV (Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı) olarak bölgemizde ihtiyaç sahibi insanların dertlerine, ihtiyaçlarına, onları incitmeden ortak olmaya çalışıyoruz. Şüphesiz bu sürecin en zor sınavını veren kesim olan çocuklarımız, evlerinde uzaktan eğitim ile bu süreci atlatmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde yine ihtiyaç sahibi bir ailenin çocuğuna uzaktan eğitimi için bilgisayar ihtiyacı doğdu. Ankara’da ikamet eden bir hemşehrimizi durumdan haberdar ettik. Bizi kırmadı sağ olsun, bir gün sonra cihaz elimize ulaştı.

Emaneti yerine teslim ederken bu sefer başka bir hemşehrimizin, İstanbul’da yüksek lisans eğitimine devam eden kızı tesadüfen olaya şahit olmuş. Sevgili Zeynep kızımız, Talip ve Sıdıka (Güvendik) Çabuk’un kızları olarak Denizli’de dünyaya gelmiş, sanatla iç içe bir evde büyümüş. Çocukluğu boyunca tatilleri anne memleketi Akşehir’de geçmiş. 2013 senesinde girdiği İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde okurken bir dergide yazarlık ve çizerlik yapmaya başlamış. Öğrenciyken iki kitap resimlemiş, çeşitli mimari proje yarışmalarına katılmış. 2019 senesinde mezun olmasının ardından, 2020 Ekim ayından itibaren yine İTÜ’de Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor, bir yandan da çok sevdiği çizerlik işlerini sürdürüyormuş.

Gerisini Zeynep kızımızın kendisinden dinleyelim

Merhaba herkes! Bilen bilir, her sene sonunda; “Keşke yeni yıl için çizimlerimle bir takvim yapsaydım da herkese hediye etseydim” derim ancak proje, dersler, iş-güç arasında asla zaman ayıramam. Bu sene ilk kez, nihayet bu fikrimi hayata geçirdim. Yakın zamanda tanık olduğum bir olaydan dolayı da bu takvimi satmaya ve gelirini pandemi sürecinden dolayı eğitimi aksayan, zor durumdaki çocuklar için AKSEV’e bağışlamaya karar verdim. Böylece çevremdekilere ve ulaşabildiğim herkese yalnızca takvim değil, küçük bir iyilikte bulunmak için fırsat vermek istiyorum.

2020 zor bir seneydi; evlere kapandık, izole olduk, depresif hissettik, sevdiklerimizi göremedik, kimilerimiz hastalandı... Tüm bunların arasında, ekonomik olarak zor durumda kalanlar oldu, olacak da. Okula başlayan/devam eden ancak evinde interneti hatta bilgisayarı dahi olmayan çocuklar var. Tüm bu sebeplerden dolayı, takvimin tüm gelirini; çok değerli insanların çalıştığı, Akşehir ve çevresindeki yoksul insanlara yiyecek, giyecek ve eğitim-kırtasiye yardımında bulunan 22 yıllık bir vakıf olan Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı AKSEV’e bağışlayacağım.  

Bu tamamen bireysel bir çaba. Takvimin çizimi, tasarımı, baskısı, paketlemesi ve kargolanmasına kadar tüm süreci bendeniz yürütüyorum. Bu çabama destek olmak isterseniz shopier.com/zeyneca linkinden takvimden satın alabilir/çevrenizle paylaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bana [email protected] adresinden veya Messenger ile ulaşabilirsiniz. Herkese iyilik dolu seneler diliyorum, uzaktan kocaman sarılıyorum!”

2021 İyilikle Başlasın diyerek bu anlamlı desteği Vakfımıza sağlayan sevgili kızımız Zeynep Çabuk ve onun nezdinde yeryüzünde yaşayan tüm AKSEV dostlarına en içten şükranlarımızı sunarız.”