İYİ Parti tarafından Antalya Belek’te düzenlenen “Güçlü Türkiye Buluşmaları-1.Yerel Yönetimler Çalıştayı”, 23-24 Kasım 2019 tarihlerinde oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.





Çalıştay’da yaptığı konuşmada, İYİ Parti’nin 82 milyonun 3.seçenek olarak gözünü çevirebileceği bir siyasi parti olduğunu belirten Genel Başkan Meral Akşener; “Türkiye hayalim ülkeyi bayram sofrasına oturtmak. Demokrasiye, adalete, ekonomik zenginliğe, kuvvetler ayrılığına ve hürriyete kavuşturmak” dedi. Başta partisine mensup Meclis Üyeleri olmak üzere tüm partililere seslenen Akşener; “Hiçbir belediye başkanının ve yakınlarının zenginleşmesine ve vatandaşa verdikleri sözleri yerine getirmemelerine göz yummayacaksınız. Rüşvet, akraba kayırma gibi konularda toz zerresi kadar taviz vermeyeceksiniz” şeklinde konuştu.





İYİ Parti Mahalli İdareler Başkanlığı da Sayıştay için hazırladığı programda; şu değerlendirmede bulundu:





“Genel Başkanımız liderliğinde ve milletimizin isteği ile 25 Ekim’de Türkiye İYİ Parti ile tanıştı. Mahalli İdareler Başkanlığımızın 28 Şubat’ta düzenlediği “Anlat hemşerim dertleşelim” programı çerçevesinde milletimiz; ekonomi, adalet, işsizlik, çarpık kentleşme, hava kirliliği, termik santraller, yok edilen doğa ve aranan demokrasi taleplerini gür bir sesle dile getirdi. Cesurlar Hareketi; Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde, ülkemizi karış karış gezerek” İYİleştirilmiş”, kuvvetler ayrılığı ilkesi noktasında Cumhuriyetimizin temel ilkeleri ile Milletimizin değerlerini buluşturacak Parlamenter Sistemin önemini anlatmaya, üreten Güçlü Türkiye arzusu ve hedefini, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve teşkilatlarımızla her bir vatandaşımıza ulaştırma azmi ile çalışmaya, Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı, İYİ Partimizi iktidar yapmak için mücadele etmeye, Güçlü Türkiye Güneşi ile aydınlanıncaya dek devam edecektir.”





İki gün süren Çalıştay’da; “Yerel Yönetimler, Yerel Temsil, Yerel Katılım”, “Yerel Yönetimlerde Stratejik Plan” ve “Belediye Yönetiminde Etkinlik” gibi başlıklar altında yapılan sunumlar ve “Türkiye’de Belediyecilik ve Sorunları” başlıklı panel ile “Siyasal İletişim ve Beden Dili” başlıklı eğitime yönelik sunum ve masa çalışmaları (workshoplar) gerçekleştirildi.





Sayıştay’da yapılan çalışmalara etkin bir şekilde katılan İYİ Parti Akşehir İlçe Teşkilatı Yönetimi ve Akşehir Belediye Meclis Üyeleri; organizasyonun partileri ve ülkemiz adına oldukça yararlı olduğunu belirterek, diğer il ve ilçe teşkilatları ile birlikte çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.