Sağlık Bakanı Ahmet Demircan; ‘’Tek amacı insana hizmet etmek, sağlığını kazandırmak ve acısını dindirmek olan doktorlara yapılan saldırılar, insanlığa yönelik saldırılardır.’’demiş.

Bir yakınını, akrabasını hastane odasının kapısında, hastane koridorlarında, hastane kafeteryasında beklemeyenimiz var mı?  Bir defasında, hastamızı ameliyat eden cerrah;  ‘’Ameliyata girmeden bir hafta önce hastanıza sigarayı bıraktırmalıydım.’’dedi.  Şaşırdım, üzüldüm. Ne var ki o cerraha, kaba kuvvet kullanarak tepki vermeyi aklımdan bile geçirmedim.

 Akşehir’de daha önce yaşanmamış, duyulmamış bir ilk; doktora şiddet! Devlet Hastanesi’nde kısa bir süre önce yaşandığı bilinen, can sıkıcı bir olay.

Bir yanda, teşhis ve tedavi aşamasında yapılması gereken her şeyi yaptığı söylenen ve hastanın ailesine sürekli bilgi veren bir doktor;  diğer tarafta yüksek tansiyon, şeker ve kilo sorunu olan ve gördüğü tedaviyi kalbi kaldıramayan bir yaşlı vatandaşımız.

Doktorlara verilen anlamsız tepkileri, hele hele şiddet uygulandığını duyduğumuzda, bizler de bunu kaldıramıyoruz.  Hadi bizi bırakın. Doktor şikayetçi olmazsa Devlet kamu davası açarak gereğini yapıyor.

Doğrusu da bu.