Her 19 Mayıs hem içimi serinletir hem de yüreğimi sızlatır. Çünkü “Gençlik ve Spor Bayramı” ve kavram içindeki “Ulusal Egemenlik” içi boşaltılmış anlamsız bir şekle getirilmiştir.

19 Mayıs 1953 Pervasız Gazetesi’nin de doğum günüdür. 69 yıl önce bugün başta rahmetli ağabeyim Ahmet Şener’in ve ona destek veren aydınların özverisiyle yayın hayatına başladı. Korkmadan yılmadan, hiçbir kişi ya da kurumun uşağı olmadan gazete çıkarmak yürek ister. Akşehir’de pek çok ilke imza atan Ahmet Şener sayısız hizmetlerine Pervasız’ı da eklemiş oldu.

Küçük bir kent, herkesin birbirini tanıdığı bir toplum. Taş atsan mutlaka bir dostun ayağına değer. Yazdığım birinin işine yararsa ötekine zarar verir. Mahalli basın önce bu nedenle yaşamı boyunca nefes darlığı çeker. Başta her görüşten siyasinin boy hedefi olursunuz.

70 yıla yakın süre yaşamak çok zor. Bu süre içinde Pervasız’ın sayısız rakibi oldu ama bir süre sonra hepsi kayboldu. Zira çok zor bir iş, özveri ve sabır ister…

İlk haberlerimi, şiirlerimi ve yarım asırdan fazla süren yazılarımı burada yazdım. Daima ailenin bir üyesi oldum. Ahmet Şener ağabeyimi nasıl unuturum? Vefa Renkligümüş, Musa Küçükakça, büyük yazar Nihat Ak’ nasıl unuturum? Ümit Aykut Şener hala gönlümde sayfalarımızda yaşar.

Olaylara, insanlara “Pervasız” kalmak bu devirde çok zor, eksiğimiz yanlışımız elbette var. Benim bile rahatsız olduğum sansür ve oto sansür yüzünden görüşlerimi özgürce yansıtamıyorum. Gazetemde çıkan bazı haber fotoğraf ve köşe yazılarına katlanamıyorum. Bu nedenle bazen yazmak bile istemiyorum ama her şeye rağmen gazetemin içinde kalmak, yaşamasına katkıda bulunmak kenarından köşesinden birilerine laf sokmak en büyük amacımdır.

Okuyalım, abone olup destek verelim ve unutmayalım; her şeyin yeri dolar ama bir gün PERVASIZ’ı kaybedip yalnız kalırsanız kaybınız büyük olur.

İyi ki varsın. PERVASIZ okurlarına ve tüm çalışanlarına mutluluk ve uzun ömürler dilerim.