Akşehir İYİ Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Üye Katılım ve Mahalle Temsilcileri Toplantısında konuşan İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, gündemdeki konulara ve iktidarın gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.









Toplantıda konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Muzaffer Hüner; "Partimizin resmi kuruluşu yapıldıktan sonra Akşehir İlçe Başkanı Osman Fedai’nin de aramıza katılmasıyla hızlı bir şekilde örgütlendik. İYİ Parti’nin Akşehir’de iyi oy alacağına inanmıştık. Biz 40 yıllık, 50 yıllık hatta 90 yıllık parti gibi oy aldık. Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için toplanan imzada Konya’da en çok imza toplayan ilçelerden biri olduk. Büyükşehirlerde CHP ile yaptığımız işbirliğini burada da gerçekleştirseydik, bugün bu toplantı İYİ Partili bir Belediye Başkanının misafiri olarak yapılıyor olacaktı" dedi.









İYİ Parti İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu da; “Türkiye’de 2002 yılında iktidara gelen AK Parti her geçen yıl demokrasiden, hukuk devletinden, özgürlüklerden, insan haklarından uzaklaşmış; baskıcı, keyfi, otoriter bir yönetim anlayışı benimsemiştir. 25 Ekim 2017 öncesinde verilen mücadeleler yine 25 Ekim 2017’de bir demokrasi anlayışı, bir hukuk devleti bağlılığı ve özgürlükler sevdası olarak İYİ Parti’de vücut bulmuş, olağanüstü hal şartlarında kurulmuş, cesaret, irade ve kararlılık örneği göstermiştir. Bizler biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nde İYİ Parti’nin kurulması; önceden planlanmış bütün oyunları bozmuş, hesapları alt üst etmiş ve önceden planlanmış oyun kurucuları abondene etmiştir” şeklinde konuştu.









İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise konuşmasında şu değerlendirmede bulundu:





“Konya’mız ihmale uğramış bir şehir. 2011 yılına kadar Devlet Planlama Teşkilatı vardı. Şimdi çok şükür yok ettiler. Rahmetli Başbuğumuzun kurmuş olduğu ve Türk Devlet Geleneğine yerleştirilmiş olduğu bir teşkilattır. 2011 yılına kadar Türkiye’de ki İllerimizin İlçelerimizin gelişmişlik sırası o kurum tarafından belirlenir yayınlanırdı. Daha sonra bu kurum yayınlamaz oldu ve hepinizin bildiği gibi kapandı gitti. Son 17 yılda Konya hak ettiği hizmeti alamadı, hak ettiği hizmeti göremedi. Bunlardan biri de Akşehir ilçemizdir. Konya bu iktidar döneminde geriye gitti ve bundan tam 8 yıl önce Türkiye sıralamasında 20. Vilayet olan Konya bugün 26. sıralara düşmüştür. İşte ihmal edilen Konya İYİ’lerle yeniden Konya’yı ihya etmeye başladık, yürüyoruz, inşallah başaracağız. Akşehirimiz nüfusu gittikçe azalan ilçelerimizden biri. İlçemiz ve köylerimiz boşalıyor. Neden boşalıyor? Neden nüfus kaybediyoruz? Yatırım yok. Destek yok. Köylerimizin çoğu perişan. Birçok köylerimizde asbestli sulardan su içen köylülerimiz var. Yollarına bakılmayan, hatırı sorulmayan, ürettiği itibar edilmeyen, kendi kaderlerine terk edilmiş Akşehir’in çiftçileri var. Ve bir Akşehir Gölümüz vardı. Rahmetli Nasreddin Hocamızın maya çaldığı göl. Yarın rahmetli Nasreddin Hoca mezarından kalksa tekrar Akşehir Gölüne maya çalıcam dese nerde benim gölüm hani benim suyum dese nasıl yüzünüze bakıcaksınız dedim. Gölümüz kurudu. Şu an Akşehir Gölü yok. Yok ettiler, bitirdiler. Arkasından da Sit Alanı diye bir ilan yaptılar. 500’ün üzerinde çiftçimiz o sit alanında kendi arsası, kendi tarlası olduğu halde ceza verdiler. 15 tanesi hapse girdi. Yüzlercesi de para cezası ödedi.”









Genel Başkan Yardımcı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın; “İYİ Parti’yi İYİ Parti yapan en büyük özelliklerimizden biri şartlara teslim olmamamız. Kararlılığımız. Bakın bugün AK Parti mecliste tek başına iktidar değil. Bugün kaybedilmiş Büyükşehirler sayısal olarak Türkiye’de neredeyse yüzde 60’a takabül ediyor ve halk Belediyelerle beraber olup belki şu anda yüzde 70’ni kontrol eden bir yapı ortaya çıkıyor" dedi. AK Parti İktidarında yolsuzlukları bir kural haline getirenlere milletin şamar attığını ancak bunun da anlaşılmadığını iddia eden Aydın; "Haziran ayında yaptığımız İstanbul yenilenme seçimiyle de milletimiz yeter artık demiştir. Seçimden sonra çok sayıda araştırma yaptım. Bu yapılanlara sadece anket gözüyle bakmayalım. Artık geleceği belirlemek, gideceği istikameti belirlemek, yurdun şartlarını belirleyerek buna yeni bir gelecek dizaynı hazırlamak üzere bir sürü araştırma yaptık. Ortaya çıkan sonuç şu; AK Parti oy kaybediyor. İki tane de yeni parti kuruluyor. Bu partilerin ne kadar oy alabileceklerine kadar analiz ettim. Ortaya çıkan sonuç şu ki yeni kurulacak olan 2 parti en çok oyu AK Parti’den alıyor. Bunu biraz daha aşağıya çekecek ve ne oluyor, 2. en çok oyu da MHP’den alıyor. Çünkü son seçimde Ak Partiye küsen yaralı bir kitle ortağımızdır diyerek hem genel seçimde hem de muhalif seçimde birçok yerde ortağına oy vererek böyle bir denge kurmuş. Burada ortaya çıkan en büyük sonuç; İYİ Parti’ye oy vermiş olan insanların yüzde 85’inin İYİ Parti’den başka hiçbir partiye oy vermemiş olmalarıdır” yorumunu paylaştı.





ÜYE KAYIT KAMYANYASI SÜRÜYOR





İYİ Parti’nin bütün Türkiye’de üyelik kampanyası başlattığını belirten Koray Aydın, Genel Başkan Meral Akşener’in İstanbul’dan başlattığı kampanyaya ilginin yoğun olduğunu söyledi. Aydın, Akşehir’de de kampanyanın başarıyla sürdüğünü ifade ederek, kampanyanın ilçeler arasında bir yarışa sahne olduğunu kaydederek; “Önceliklerimizi söyledik; birincisi Partinin üye kayıt kampanyasını ciddiye almak, bunu içselleştirerek, adeta bunu yaşayarak hayata geçirecek yeni bir sağlam iradeyi ortaya koymaktır. Onun için bütün iyi arkadaşlarımız, mahalle başkanı arkadaşlarımız, herkes otururken, biz kapı kapı gezeceğiz, üye kaydı yapacağız. İşyerlerine giren, mahalle kahvelerine giren arkadaşlarımızı gördükçe hakikaten bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bunu daha da yaygınlaştıracağız. Hep söylüyorum, gece yatarken bile üye yapmayı düşüneceksiniz. Arabanızda üye kayıt fişi olacak, işyeriniz varsa orada üye kayıt fişi olacak, elinizde çanta varsa onun içinde üye kayıt fişi olacak onunla yatılacak, onunla kalkılacak. Çünkü üye yapmak en ciddi parti işidir. Üye yapmak demek partiye oy verme istidadı olan insanların kayıt altına alınması demektir. Yapılan üyelerle kurulacak bağı genişleterek, onlara iletişimimiz artırıp, elimizdeki üye tabanını partileştirdiğimiz sürece, o insanları oy veren insan statüsünden aynı zamanda oy isteyen insan statüsüne geçirmek gibi bir temel görevimiz var. Bir partinin gücü sadece oy veren insanlarla ölçülmez. Esas sonucu belirleyen ana unsur, o parti için oy isteyen insan sayısının arttırılmasıdır” dedi.





Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde düzenlenen Üye Katılım ve Mahalle Temsilcileri Toplantısına Koray Aydın, Fahrettin Yokuş ve Gökhan Tozoğlunun yanı sıra; İYİ Parti Akşehir ve Çevre ilçe Başkanları, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Akşehir CHP İlçe Başkanı Ömer Koç ve partililer katıldı.