Son günlerde şehrimizde sık aralıklarla meydana gelen yangın olayları sonrasında Konya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı Akşehir İtfaiye Merkezi tarafından uyarı yapıldı.


Yetkililer; özellikle soba ve kalorifer bacalarını temizletme konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.


Havaların soğumaya başlamasıyla, kalorifer ve sobaların da yanmaya başladığı, kış mevsimi boyunca olası yangınlara ve zehirlenmelere karşı vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunduğuna dikkat çekilirken, "Bacalarda gerekli temizlik yapılmaması sonucunda bacaların tıkanması nedeniyle ortaya çıkan yangınlar, mal ve can güvenliğimizi tehdit etmektedir. Kış aylarında sıklıkla rastladığımız baca yangınları; ev ve çatı yangınlarına da sebebiyet vereceğinden bacalar mutlaka temizletilmelidir. Bu nedenle olabilecek tehlikelere karşı; baca temizliğinin düzenli olarak uzman kişilerce yapılması, ısınma amaçlı kullanılan kömür sobalarının usulüne uygun olarak yakılması, yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmesi, sobalara çok fazla kömür atılmaması, kaliteli kömür kullanılması ve özellikle rüzgârlı havalarda sobalara yakıt eklemesi yapılmaması gerekmektedir”  denildi. Baca temizliği yapılırken yakılarak baca temizliği yapılmaması gerektiğinin altı çizilirken şehrimizde meydana gelen son yangınların yakılarak yapılan baca temizliği sonrası çıktığı kaydedildi.


Akşehir İtfaiye Merkezi’nce baca temizliği konusunda her tür bilgi verileceği bildirilirken, can ve mal güvenliği açısından halkımızın bu konularda daha dikkatli ve duyarlı olması istenildi.