Gazze’de şehit sayısı 170, yaralı sayısı 1145 oldu. Ve Ramazanlarımız oruçlarımız boğazımıza dizildi. İsrail vahşice katliam yapıyor.
Kimileri suskun, kimileri kınamakla meşgul. Kimileri yaralıları tedavi ve cenazeleri defin izni için İsrail'e yalvarır, kimileri vetoluk birleşmiş milletleri toplantıya çağırır.

Kimileri Irak’ta Türkmenler varken şimdi Filistin sırası mı der, kimi onlar Osmanlıyı arkadan vurdu; hak ettiler, der. Herkes bir şeyler söylüyor da fotoğraflar ve görüntüler pek çok şeyler söylüyor dostlar.

Bundan 90 yıl öncesine kadar bu topraklar bizimdi. Dolayısıyla oradaki çocuklar bizim çocuklarımız. Mısır’daki de, Iraktaki de, Filistindeki de, Suriyedeki de bizim evin çocukları. İsrail demiyorum ama o Filistinlilerle beraber bir mahallede yaşayan Museviler de bizim evin çocuklarıydı. Görmek lazım, konuşmak lazım; lazım olmayan sadece benelazımcılıktır.

Bugün Gazze kan ağlıyor. Katil İsrail’in Filistinli çocuklar üzerine yağdırdığı bombalar, Dünya kupasında Almanların Brezilya’ya attığı goller kadar maalesef dünya gündeminde yer almıyor. Günlerce Almanların Brezilya’ya attığı 7 gol konuşuldu. Ama maalesef Katil İsrailin attığı bombalar medyada bu kadar yer bulmadı. Bu kadar iki yüzlü ve umursamaz bir dünyanın ferdi olmaktan bile insan utanıyor. Dilim dilim doğranmışız, perem perem dağılmışız, hala da parçalanmaya devam. Bu duyarsızlık nereye kadar?

Mısır’da, Filistin’de yapılan zulümlere karşı çıkmak birilerinin boynunun borcu da Türkistan’da Musul ve Kerkük’teki Türkmen kardeşlerimize yapılan zulümlere karşı çıkmak bir başka gurubun boynunun borcumudur? Böyle mi olmalı? Bugün Türkmen kardeşlerimize yapılanı da, diğer Müslüman kardeşlerimize yapılanları da lanetliyor, kınıyor ve diyorum ki; zulüm zulümdür. Zulmün dini diyaneti, fırka ve ırkıyyeti olmaz. İnsanlık adına yapılan her şer bir zulümdür. Vicdan sahibi insanlık, her zulümde olduğu gibi bu olayda da duyarlılığını ortaya koymalıdır.

Bir de insanlık İsrail’i iyi tanımalıdır. Peygamber lanetine uğrayan İsrail, İsa peygamberi Romalılara gambazlayan ve dinsizlikle suçlayan İsrail, bütün batıl inançları kurgulayan ve Allah’ın lanetine hedef olan İsrail, İspanya’dan kovulan, Türkiye’nin kapısını çalan ve Filistin’de küçük bir toprak isteyen İsrail ve günümüz dünyasında ve İslam alemini yıkmak isteyen İsrail… İşte İsrail’in tarihi bu.

Sermaye, medya, tüm para muslukları ellerinde. İstediği gibi at oynatıp istediklerine et, istediklerine ot yedirtiyorlar. Müslüman İsrail’i iyi tanımalı, iyi analiz etmeli. Din devletinden terör devleti, terörist devlet nasıl olunur, bunu görmeli.

Bu mübarek ayda, bu mübarek günlerde Peygamberimizin bize tavsiye ettiği Sabrı tavsiye ediyor, şehit olanları rahmetle anıyor, mekanları Cennet olsun diyorum. Zaman; onların müslümanı, bizlerin müslümanı demek zamanı değildir. Zaman ayrılık gayrılık zamanı değildir; zaman birlik ve beraber olma zamanıdır.