Meclis toplantısında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İYİ Parti Grubunun Temsilcisi Galip Karaca ve MHP Grubunun Temsilcisi Mevlüt Türkcan, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki saldırılarını kınayarak tepkilerini dile getirirken; “Akşehir Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz” denildi.

Meclis toplantısında; 2020 Mali Yılı Kesin Hesabının görüşülmesine dair Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait teklif, Belediyenin ihtiyaç olan birimlerinde istihdam edilmek üzere personel alımında kullanılmak üzere sınıfı, unvanı, derecesi ve adedi gösterilen kadroların iptal ve ihdasına dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne ait teklif, Belediyenin ihtiyaç olan birimlerinde istihdam edilmek üzere personel alımında kullanılmak üzere sınıfı, unvanı, derecesi ve adedi gösterilen kadroların ihdas edilmesine dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne ait teklif ve 2021 yılı içerisinde Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel pozisyonunda ihtiyaç doğrultusunda çalıştırılması düşünülen sözleşmeli personele ödenecek net sözleşme ücretlerinin belirlenmesine dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne ait teklif, Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Akşehir Belediyesi’nin, ortağı bulunduğu Şehr-i Beyza İç ve Dış Ticaret A.Ş.’deki temsilciliğine, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız yeniden seçildi.

Gündemin 4. Maddesini oluşturan Ucuzluk Mahallesi’nde bulunan 5 parseldeki taşınmazlarda plan değişikliğine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait teklif ve 5. Maddede yer alan Yarenler Mahallesi’nde bulunan bir taşınmazda “Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” yapılmasına yönelik imar planı değişikliğine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait teklif de görüşmelerinin ardından İmar Komisyonu’na havale edildi.

Yine gündemin 3. maddesinde yer alan, Ucuzluk Mahallesi’nde bulunan taşınmazdaki 65 m2 Belediye hissesinin satışına dair teklifin komisyona havale edilmeden oylanacak olmasına, İYİ Partili komisyon üyesi Ramazan Karakoyun’un itirazı üzerine bu madde de İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerini oluşturan teklifler, yapılan oylamalarda  komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Akşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı; bir sonraki toplantının 7 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 18:30’da Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılması kararıyla sona erdi.