Akşehir’de, kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla yeniden faaliyete geçen berber, kuaför ve güzellik salonları ile lokanta, kahvehane ve kafe gibi işletmelerde yapılan denetimlerde, işletme çalışanları da salgınla mücadele konusunda bir kez daha bilgilendirildi.





Akşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Akşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde; çalışanların maske, dezenfektan, ateş ölçer ve mesafe aralıkları gibi tedbirlere uyup uymadıkları kontrol edilirken salgından korunma yöntemlerine dair de bilgilendirme yapıldı.





Vatandaşların sağlığını korumak için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirten Akşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Serhat Arslan, denetimlerle ilgili şu değerlendirmede bulundu:





“Normalleşme takviminin başlamasıyla, uzun süredir kapalı olan işletmelerin sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermesi için Akşehir Belediyesi olarak gerekli tüm desteklerimizi sağlamaya özen gösterdik. 1 Haziran 2020 itibariyle kontrollü olarak yeniden müşteri kabul etmeye başlayan lokanta, restoran, pastane, kafe ve kahvehanelerde yaşanabilecek olumsuz bir durumun önüne geçmek ve tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını gözlemlemek amacıyla zabıta ekiplerimizce denetlemeler gerçekleştirildi.
Tehlikenin bir an önce geçmesi ve hayatın tamamen normale dönmesi için hep birlikte mesafe ve hijyen kurallarını dikkate alarak yaşamımızı sürdürmemiz gerekiyor. İşletmelerde yaptığımız denetimlerde genel anlamda bir soruna rastlamadık. Kurallara riayet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”