Tüm Gıda İşletmelerinin (Üretim, Satış ve Toplu Tüketim Yerleri), 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereği 31/12/2013 tarihine kadar İşletme Kayıt Belgesi almaları mecburidir.


Bu nedenle şehrimizde faaliyet gösteren tüm gıda işletmelerinin, dilekçe ve beyanname ile müracaat ederek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden İşletme Kayıt Belgesini almaları gerekmekte.


 31/12/2013 tarihine kadar İşletme Kayıt Belgesi almayan gıda üretim yerlerine 2.560 TL, gıda satış ve toplu tüketimi yapan işyerlerine ise 1280 TL. idari para cezası uygulanacak.


Gıda işletmelerinin cezaya maruz kalmamaları için 31 Aralık 2013 Salı gününe kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmekte.


 


GIDA SATIŞ YERLERİ


Eczane (Gıda Takviyesi satışı yapan eczaneler), Bakkal-Market, Manav, Kasap, Şarküteri, Balıkçı, Kuruyemişçi, Unlu Mam. Satış Yeri-Pastane, Aktar, Mandıra, Şekerlemeci, Büfe, Gıda Toptancısı, Tasnif dışı


 


TOPLU TÜKETİM YERLERİ


Lokanta-Restaurant, Fast-Food Kafeterya v.b, Dönerci, Kahvehane-Çay Ocağı, Kantin (Okul, Hastane v.b. ait), Yemekhane (Okul, hastane v.b. ait), Otel, Dinlenme Tesisleri, Gazino-Birahane v.b., Tasnif Dışı (Etliekmek salonları vb.)