Bizimkiler, genellikle her zaman ve özellikle de Suriye ve Mısır olaylarında El Kaide'ye yakın ve onları arkalayan bir politika izlediler.  Bugünkü düştüğümüz zavallı durum, güdülen Arapçı ve mezhepçi politikaların sonucudur! "Besle Kargayı-Oysun gözünü!" atasözümüz gibi.  Şimdi; o örgütün bir kolu Musul'a el koyarak Türk ve Türkmenlere kıyım yapmaya başladı. Büyükelçiliğimizi basıp diplomatlar ve korumalar dahil tüm insanlarımızı esir etti; rehin aldı. İnsanlarımız kurtulsa bile; devletimizin saygınlığına ve itibarına çok büyük darbe vurulmuş oldu!    Aslında, Irak ve Suriye'deki TÜRK-TÜRMEN ve KÜRT kardeşlerimizin yaşadığı bölgeler; çoktan sınırlarımızın içine alınmış olmalıydı. Bu birlik gerçekleşseydi, dünyadaki yerimiz, saygınlığımız ve gücümüz bambaşka olurdu. Musul ve Kerkük Türk şehirleridir.  Sömürgeciler, Osmanlı imparatorluğunu dağıtıp yok ettikten sonra, Türkleri haritadan silmek istedi. Büyük Atatürk Ankara'dan başlattığı Kurtuluş hareketini başarıya ulaştırmasaydı; biz de sömürge olup, yiterek haritadan silinecektik. Türklerle dolu olan petrol yatakları bol Musul ve Kerkük'ü bizden zorla ayırdılar. Oralardaki ve diğer Arap topraklarındaki Türkmenler ve Türkler hep ezildi. Musul da gitti gider... Hiç olmazsa oralardaki ve Suriye'deki Türkmenlerin yok edilmemesi için bir şeyler yapmamız gerekirdi. Şimdi ne oldu? Aşırı ve sapık inançlara saplanmış olan güya dinci bir Arap örgütü, ilk hedef olarak bizim konsolosluğumuzu hedefledi. Oraya el koydu... Haberler ve yorumlarda, yetkililerimizin hepsi saçmalıyor!  "Amerika şöyle yapmalı! Amerika Böyle yapmalı..." diye sızlanıyorlar!  Amerika'dan gelen Dışişleri bakanı ise; her şey kendi kontrolündeymiş gibi rahat ve kaygısız tavırlarla boş konuşmalar yapıyor.   BU NASIL BİR ZAVALLILIK!

*Teröristler Amerikan konsolosluğunu basmadı! Türkiye Cumhuriyetinin Konsolosluğunu basıp işgal ve hepsini esir etti... Anlaşmalara göre Türkmenleri korumak için, Irak'a da Suriye'ye de girme hakkımız var. Bu hakkı niçin kullanmıyorsunuz?  *Sen oraya bitişiksin! Amerika denizler aşırı uzaklıkta!

*Orada senin kardeşlerin olan Türk ve Türkmenler var!  *Niçin oradaki kendi insanlarını, her türlü kötülük ve olasılıklara karşı koruyacak önlemleri almadın?

*Ülkemize birçok Suriyeli doldu. Nedense içlerinde hiç Türkmen Yok!

*Yoksa sizin politikamız, Türkleri ve Türkmenleri el kaidenin ve yan örgütlerinin            insafına terk etmek miydi?

ŞİMDİ NE OLACAK?    *ARAPÇI ve mezhepçi politikaları bırakarak; Atatürk'ün yoluna sahip çıkmalıyız. *Tümüyle kendimizi ve dışımızda kalan Türkleri ve Türkmenleri ön plana alan bir yönelişe ve eyleme ihtiyacımız var. *Bize karşı düşmanca davranan ve yurdumuzdaki ve dışarıdaki insanlarımıza zarar veren; esir eden her kim, hangi gurup veya hangi örgüt varsa hepsini bir gün değil; bir saat bile geçirmeden imha etmeliyiz. İktidar bunları beceremiyorsa; özür dileyip istifa etmeli!