Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce katıldığı bir canlı yayında, yeni kabine için; ‘’Bu Bakanlar Kurulu, AKP’nin dışlandığını gösteriyor.’’ yorumunu yaptı.

24 Haziran’da CHP’nin adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılan Muharrem İnce, CHP’de yapılması gerekenler ve kendi hedefleri konusunda da şunları söyledi:



‘’Bakanların gelmek zorunda olmadığı, milletvekillerinin bakanlara sözlü soru soramadığı, gensoru verilemeyen bir Meclis’te neyin mücadelesini vereceksiniz?



Seçimlerde yenildim ancak bu iş, ben bitti demeden bitmez.  Zafer, yeniden hazırlanmaktır. Mustafa Kemal aldığı yenilgilerden sonra geriye çekilip, yapılması gereken bütün hazırlıkları yaptı ve Büyük Taarruz’da zafer kazandı.



Seçim yarınmış gibi çalışmalıyız. Ama önce parti tüzüğünü değiştirip, demokrasiyi önce partiye getirmeliyiz ki, sonra halka dönüp; Türkiye’de de aynısını yapacağımızı anlatalım ve oy isteyelim.’’



Diğer taraftan, kabinede AK Parti içerisinden gelmeyen bakanların ağırlıkta olmasının, Parti teşkilatlarında yerel seçimler için çalışan partililerin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyeceği ve bu durumun, bir grup Parti kurucusu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletildiği iddia edildi.