Sinirlerimizi harap etse de; Sürekli seyretmek zorunda bırakıldığımız bayat filmin gerçek adı, budur! Biri çıksa da, dese ki: "Tamam kardeşim! Başkanlık sistemini düşünelim! FAKAAAT; Böyle bir yönetimde tüm yetkileri kullanacak olan liderin de;

1-Tarafsız ve yansız olması gerekir.

2-Zaten kıt olan bütçe olanaklarımızı ve devlet parasını; kendi emelleri ve hayalleri uğruna; kendisine birçok saraylar yaptırarak sarf etmemiş ve tüketmiş olmaması, şarttır.

3- Böyle bir koltuğa oturacak kişinin; hukuka ve adalete, istisnasız uyması da vazgeçilemez önceliktir. Kendinden yana olanlarla; ona oy vermeyen vatandaşları eşit tutması da şarttır.

4-Kendi heves ve çıkarlarına uygun olmasa da; yasalara ve yargı kararlarına da aldırmazlık etmemesi de, daha öncelikli bir gereksinimdir!

Yargıyı bile kendi emrine almaya çalışan kişi; başkan olamamalı.

a-Oysa zatı aliniz, hiç tarafsız olamadınız! Hep kendi tarafınızı ve taraftarlarınızı ısrarla üstün tuttunuz..

b-Yalnız kendinize mahsus ve padişah saraylarından daha masraflı  ve tantanalı birçok sarayı; yoksul halkımızın paralarına kıyarak yaptırdınız.

c-Hukuka ve mahkeme kararlarına hiç uymadınız. Kendinizi,  çıkarlarınızı, yandaşlarınızı  ve israflı saltanatınızı; yasaların bile üstünde tuttunuz.

Nasıl güvenip de yalnız kendiniz için istediğiniz bir makamı; niçin icat edelim!.  ŞARK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ; GÜZEL HALEP'İ UÇAKLARLA BOMBALATIP YIKTIRAN,  YÜZBİNLERCE MÜSLÜMANIN KATİLİ SURİYE DİKTATÖRÜ SOYKIRIMCI ESAT!IN SİSTEMİDİR. Suriye halkına çok zarar veren bu sistem; bize daha çok zararlı olur. TÜRK HALKI, KENDİ SEÇTİĞİ PARLAMENTER DEMOKRASİDEN MEMNUN! Halkın arasından gelen milletvekillerinin ve Cumhuriyetimizi kuran TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN; her gücün ve diktatörlük heveslisinin  üstünde olması; ülkemiz ve halkımız için; vazgeçilemez bir ihtiyaçtır. ZALİM SADDAM BENZERİ BİR DİKTATÖRLÜĞE DÖNÜŞEBİLECEK OLAN BAŞKANLIK SİSTEMİ; MİLLETİMİZİN VE ÜLKEMİZİN ÇOK ZARARINA YOL AÇAR! FELAKETİMİZ OLUR!

HER ŞEYİ YALNIZ KENDİNİN BİLDİĞİNİ VEHMEDEN BİR DİKTATÖR; İSTEMİYORUZ!

***

Müstakil sanayici ve iş adamları derneğini, ABD NEWYORK'ta şube açtıkları için kutluyorum.  Büyük başarılar ve önemli ihracat hamleleri gerçekleştirmelerini; bu yolda Yüce Mevla'nın kendilerine yardımcı olmasını dilerim.