Akşehir Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi, 2019-2020 Kariyer Günleri etkinliğine Aşçılık mesleğinin tanıtılması ile başladı.





Öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımalarını, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek seçimi yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Kariyer Günleri etkinlikleri çerçevesinde; Aşçı Nurgül Zeylan ve iki yıl önce Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi’nden mezun olan Aşçılık Bölümü öğrencisi Enes Büyükdönmez öğrencilerle buluştu.





Aşçı olmanın yollarını anlatan Nurgül Zeylan; “Hangi bölümü okursanız okuyun, çok iyi birer araştırmacı olmanız gerekir. Aşçı olabilmenin en önemli şartı, farklı bir bakış açısına sahip olmaktır. Dünya mutfakları hakkında bilgi edinmeniz, işinizle ilgili gelişmeleri takip etmeniz gerekir” şeklinde konuştu. “Çok çalışır ve işinizi severek yaparsanız hayatta da başarılı olabilirsiniz” tavsiyesini paylaşan Zeylan, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.





Aşçılık okuyan Enes Büyükdönmez de öğrencilere yeni mezun olduğunu hatırlatarak; “Daha iki yıl önce sizin oturduğunuz bu sıralarda ben de oturuyordum. Aşçılık mesleğine son yıllarda bir ilgi olduğunu fark etmiştim. Benim de yemeklere karşı bir ilgi alakam olduğu için bu mesleği seçtim. Şu an sınıf birincisiyim ve iyi ki bu mesleği seçmişim diyorum. Günümüzde sağlıklı beslenme çok önem kazanmıştır. Bu amaçla aşçılık mesleği de giderek hak ettiği değeri bulmaya başlamıştır” dedi.





Öğrencilere araştırmacı ve meraklı olmalarını vurgulayan her iki konuşmacı da tercihlerini yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre yapmalarının çok önemli olduğunu vurguladılar. Merak ettikleri aşçı, şef, dömi şef, master şef gibi kavramları açıklayan konuşmacılardan özellikle Gastronomi bölümü hakkında bilgi alan öğrencilerin, etkinlikten oldukça memnun kaldıkları gözlendi.





Okul Müdürü Hasan Hüseyin Akbaba; programın sonunda katkılarından dolayı teşekkür ettiği konuşmacılara hediyelerini takdim etti.