9 günde 20 binden fazla katılım oldu: “TEŞEKKÜRLER AKŞEHİR”


 ‘Bölgemizi temsilen TBMM’de kimi milletvekili görmek istersiniz’ konulu 27.04.2018 günü saat 13.45’te başlattığımız ve sizlerin oyladığı anket çalışmamız, 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat  15:00 itibariyle sonlandırılmıştır.


Ankette ismi yer alan 11 adaya verilen toplam oy sayısı 20 bin 104 oldu.  Bugüne kadar ülkemizde yapılan seçimler değerlendirildiğinde; Akşehir’deki seçim sonuçlarının her zaman genel sonuçların aynası olduğu gerçeğinden hareketle bu ve benzeri anketleri düzenleyen Pervasız Gazetesi, adaylar ve partiler bazında halkın nabzını tutma görevini üstlenmeye devam ediyor.


Bağımsız ya da partili olduğu bilinen adayların yanında, ankette yer almalarını istediğimiz; dürüstlüğüyle tanınan ve sevilen hemşehrilerimizin bir kısmı, aktif siyasetten uzak kalmayı tercih ettikleri için listede olmak istemediklerinden dolayı aday sayısı sınırlı oldu.


Listede ismi bulunan 11 aday ve aldıkları oy oranları şöyle belirlendi:


Yıldırım ŞAPCI : 5 bin 75, A.Fatih SATILMIŞ  : 5 bin 9, Salih AKÇA: 3 bin 828, Osman FEDAİ : 2 bin 428, Orhan ERDEM : Bin 632, Bülent AYCAN : Bin 477, İsmail Afşar : 169, Mustafa Baloğlu : 156, Seyit Ali Kurtuluş : 156, Selahattin Cizrelioğlu : 102, Sevil Sargın : 72


Anketimizde en yüksek oyu alan Yıldırım Şapcı’nın herhangi bir partiden aday adaylığı başvurusu olmadı. Diğer isimlerden Orhan Erdem, Mustafa Baloğlu, Bülent Aycan, İsmail Afşar ve Seyit Ali Kurtuluş AK Parti’den, A.Fatih Satılmış ve Salih Akça MHP’den, Osman Fedai ve Sevil Sargın ise İYİ Parti’den aday adayı oldular.


Anketimize katılan tüm isimlere ve oy kullanan okuyucularımıza teşekkür ederiz.