İlk İmam Hatip Okulu’nun açılışının üzerinden 70 yıl geçtiği hatırlatılan yazılı açıklamada; “O günden bugüne imam hatip mezunları ve mensupları, insanımızın milli ve manevi anlamda güçlenmesi ve ülkemizin kalkınması adına her alanda önemli vazifeler üstlenmiştir. İmam Hatip camiası bugün; 1 milyon 400 bin öğrencisi, mezunları ve aileleriyle birlikte milyonlarca mensubu olan geniş bir ailedir” ifadelerine yer verildi.

Sarf edilen sözlerin vicdana ve ahlaka sığmadığı, asla kabul edilemez olduğu, toplumda kin ve nefretin yayılmasına sebebiyet verdiği iddia edilen açıklamada; “Erol Mütercimler adlı şahıs, medya yolu ile İmam Hatip camiasına ve bu ülkenin dindar insanlarına karşı ağır hakaret ve iftirada bulunmuştur. İmam Hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı ve küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye'yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır” denilerek, tüm İmam Hatip mezunları da Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet edildi.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi de Ensar Vakfı ile birlikte, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.