Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, ilçede pancar hasadının yoğunlaştığı bugünlerde traktör kazalarını önleyebilmek amacıyla traktör sahiplerine reflektör dağıtımı yapılacağını açıkladı.





Şeker Fabrikasının kampanya döneminde, şehir içi trafiğinde ve karayollarında traktörlerin yoğun olarak yer aldığını ancak eksik güvenlik donanımı olan traktörlerin tehlike oluşturduğunu hatırlatan Başkan Ertaş; “Olası kazaların en aza indirgenmesi için Belediye olarak kolları sıvadık. Özellikle pancar hasat mevsiminde, tarımsal faaliyetlerin yoğun bir şekilde yürütüldüğü bölgemizde gerek traktörün karayolunda kullanımı gerekse tarım işletmeleri içerisinde çalışmaları sırasında traktör ve pancar taşımacılığı yapan araçlardan kaynaklanan ölümlü, yaralanmalı kazalar meydana gelmektedir. Kazalar özellikle pancar hasat mevsiminin yoğun olduğu Eylül-Aralık ayları arasında en üst seviyeye ulaşmaktadır. Kazaların en aza indirgenmesi amacıyla traktör sürücülerine ve kamyonlara reflektör dağıtımı yapılacaktır. Traktör ve kamyon sahipleri, Ilgın Belediyesi Tesisler Müdürlüğümüzde reflektörlerin montajını yaptırabilirler” dedi.





Pancarların taşınması noktasında tarlalardan dolum yapan traktör ve kamyon sahiplerinin, şehir içinde kazaları ve kirliliği önleyebilmek amacıyla alternatif yolların kullanmalarını öneren Ertaş, kampanya döneminin çiftçilere hayırlı olmasını diledi.