Oy toplamada kendilerine avantaj sağlayacaklarını düşünerek; belde belediyelerini yok ettiler. Oraları ve bütün köyleri ilçenin veya ilin mahallesi yaptılar. Bu değişikliğin nedeni,  "Seçimlerde nasıl daha çok oy toplarız ve baskın geliriz..." mantığı ve açıkgözlüğü idi. Muhalefetin bu partizan amaçlı değişiklikleri Anayasa Mahkemesine götürüp iptal ettirmesi gerekirdi. Güya, Köylerden gelen oy yığınları, il ve ilçe belediye seçimlerinde etkili olacak ve koltukların kendilerine tapulanmasına neden olacaktı... Bu yanlış adım birçok yerde hizmet aksamalarına yol açtı.

BODRUM, çok geniş bir yarımada. Buraya yerleşen veya sıkça tatile gelen yerli ve dünyanın dört bucağından yabancıların çok kalabalık olması; hizmette ve sağlıkta yetersizlikler yaratıyor. Vatandaşlarımızın tatillerini, çekilmez bir eziyet haline getiriyor. Bodrum yarımadasının tümüne kaliteli hizmet götürebilmek için; belde belediyelerin bulunması şarttır.

Yalıkavak'ta birkaç dakikalığına da olsa; arabanızı bir yere park ettiğinizde; hemen bir delikanlı yetişip hazır makbuzuyla sizden para alıyor. Makbuzda bir spor kulübünün adı yazılıyor. Gerçek mi değil mi, soramıyorsunuz. Sormaya vaktiniz de olmuyor.

O pazardaki değişik ülkelerden ve cilt tonlarından yabancıların sayısı; yerli alıcı ve satıcılardan daha fazla! Gümüşlük de öyle! Turgut Reis beldesinde de...  O kalabalık yerler muhtarlık ile yönetilemez. İnsanlar mağdur oluyor.  Beldelerin arasında epeyce uzun mesafeler var. Birçok yolun bozuk olması ve yer- yer hoplatan yükseltiler ve çukurlar bulunması yüzünden; güvenli ve  rahat bir ulaşım mümkün olamıyor.

Her beldenin ayrı belediyesi varken; bakım daha özenli ve ulaşım daha kolaydı. Her belediye yazlıkçıları ve yanancı turistleri çekebilmek için; yollara bakıyor, belde içi temizliğe dikkat ediyor ve hizmet vermeye çabalıyordu. Belde belediyeleri dedimse; her biri en büyük ilçelerimizden daha kalabalık ve geniştiler. Yalıkavak'ta, Azeri kökenli Türk Muttalibov'un yaptığı marina; adeta büyük bir megakent kadar hareketli. Yüzlerce hatta binlerce yabancı yat ve yerliler, orada demirlemiş durumda. Onların ve içinde barınanların yarattığı pazar; bir ildeki canlılıktan ve getiriden daha fazla!

Uzakta kalan ilçe belediyesinin hepsine birden yetişmesi, kontrole bile gelebilmesi olanaksız.                                   Belde belediyeleri varken, yarımada daha bakımlıydı. Turistlerle yazlıkçılar daha rahat ve mutluydular.