Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü (Merkez Mahaller) ile Konya Büyük Şehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü (Eski Belediye ve Kasabalardan oluşan Yeni Mahalleler) bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yaz aylarında vatandaşların sivrisinek, karasinek ve diğer haşereler ile ilgili şikayetlerinin önüne geçmeyi amaçlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mayıs ayından bu yana sulak alanlarda, katı atık bertaraf bölgesinde, KOSKİ arıtma tesisinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık bölgelerinde düzenli olarak ilaçlama çalışması yapıyor.



İnsan ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen çalışmalarda; hava şartlarına bağlı olarak ULV cihazlı 4 araç ve buna ek olarak döner başlıklı MistBlower , motorlu pülverizatör ve kanal sisleme cihazı kullanılıyor.



Uluslararası standartlara uygun ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla 08:00 – 12:00 saatleri arasında Larva, Sisleme, Konteyner ilaçlama işlemleri yapılırken, 19:00 – 24:00 saatleri arasında da ilçe genelinde 4 araçla  uçkun  mücadelesine devam ediliyor.



Zararlılarla yapılan mücadelede doğal dengenin korunması konusunda son derece hassas davranıldığının altı çiziliyor.