Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Go Turkey” ile “Filming in Turkey” internet siteleri, Altın Örümcek İnternet Ödülleri’nde birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görüldü.





İnternet, dijital pazarlama ve mobil teknolojiler kullanılarak oluşturulan başarılı projelerin ödüllendirildiği ve bu yıl 18’incisi düzenlenen düzenlenen Altın Örümcek Ödülleri’nde, farklı kategorilerde toplam 246 proje finalist olarak belirlendi. Finale kalan 246 proje için yapılan halk oylamasında, 577 bin 284 oy kullanıldı.





Oylama sonucunda; Türkiye’nin dijital mecralarda uluslararası tanıtımını yapan “Go Turkey” internet sitesi “Kamu Kurumları Dalında En İyi İnternet Sitesi” seçilirken, Türkiye ile dünya sinema endüstrisi arasında bir köprü vazifesi üstlenen “Filming in Turkey” internet sitesi ise yine aynı kategoride ikincilik ödülüne layık görüldü.





Kısa sürede günümüz dijital dünyasının evrensel dilini konuşabilir hale gelen “Go Turkey” internet sitesi; ürettiği küresel eğilimlere uygun, konusuna hakim ve özgün içeriklerle Türkiye’nin geleneksel kanallarda sürdürmekte olduğu iletişimi dijital platformlara taşıyor. Bakanlığın hazırladığı “Filming in Turkey” internet sitesinde ise bir açık hava film platosu olan Türkiye’deki eşsiz film çekim mekanlarından yapım şirketlerine, oyuncu ajanslarından konaklama ve ulaşım olanaklarına kadar dünya film endüstrisinin ihtiyaç duyabileceği tüm bilgiler yer alıyor.