Sosyal yardımlaşma ve dayanışma çalışmaları kapsamında; Akşehir’in kırsal mahallelerindeki 600 ihtiyaç sahibinin kapılarına kadar sefer tasları ile her gün belediye görevlileri tarafından gerçekleştirilen iftar yemeği ve ekmek dağıtımı, Ramazan ayı boyunca devam edecek.  

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü organizasyonuyla başlatılan yemek dağıtım organizasyonunu yerinde görmek için yüklenici firmanın tesisini ziyaret etti. Firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Akkaya, kendi elleriyle de sefer taslarına yemek doldurdu. Başkan Akkaya’nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Akşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahibi ailelerimize iftar yemeği gönderiyoruz. Ailelerimizin ihtiyacına göre tek kişilik ya da aile fertlerinin sayısı kadar yemekleri, sefer tasları içinde kapılarına kadar teslim edilecek.

Şehir merkezimizde Kızılay ve AKSEV Vakfımız yemek dağıtım işini üstlendiler. Akşehir Belediyesi olarak biz de onlara ekmek temini konusunda yardımcı oluyoruz. Kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimize ise Akşehir Belediyesi olarak bizler yemek gönderiyoruz. Yaklaşık 600 kişilik yemeği Akşehir Belediyesi olarak Ramazan boyunca her gün kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız.

Bunun dışında yine Ramazan yardımları olarak da ihtiyaç sahibi ailelerimizin AK Kart’larına nakit para yükleyeceğiz. Bu hemşehrilerimiz de istedikleri yerden ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar. Ayrıca şehrimizde misafir olarak bulunan geçici tarım işçilerimize de Ramazan kolileri dağıtacağız.”

7-10 yaş grubu çocukların oruçlarını satın alacağız

Ramazan ayı boyunca birçok etkinlik yapacaklarının da altını çizen Salih Akkaya; “Çocuklarımıza Ramazan bilincini aşılamak üzere hafta sonlarında Karagöz-Hacivat, orta oyunu gibi çeşitli programlar yapacağız. Onları oruç tutmaya sevk etmek için de 7-10 ya grubu çocuklarımızdan oruç tutanların oruçlarını satın alacağız. Bu kapsamda hediyesiz hiçbir çocuğumuz olmayacak. Akşehir’in tarihi mekanlarının yap-bozlarını (puzzle) vereceğiz, ayrıca çekilişle sürpriz farklı hediyelerimiz olacak. Kadir gecemizde ise Akşehir Nasreddin Hoca Torunları Hatimlerde buluşuyor başlığı ile Kur’an-ı Kerim okuyup hatim yapan hemşehrilerimiz için çekilişle bisiklet, dizüstü bilgisayarı gibi ödüller takdim edeceğiz” dedi.

Akşehir Belediyesi tarafından yapılan iftar yemeği dağıtımında; hijyenik ve temiz bir ortamda pişirilerek sefer taslarına dolduran yemekler, Belediye görevlilerince araçlarla ihtiyaç sahibi kişi ya da ailelerin kapılarına kadar götürülüyor.