Akşehir’deki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesine yapılan Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyon inşaatı hızla devam ediyor



İnşaat alanında incelemelerde bulunan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinin modern bir pansiyona kavuşacağını söyledi.

İnşaat alanın gezerek yetkililerden inşaat süreci hakkında bilgi alan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Akşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu yıllardır normal derslik binasının 4. Katında hizmet veriyordu. Bu derslik olarak yapılan binadaki pansiyonda verilen hizmetin hem kalitesi iyi değildi hem de imam hatipe yapılan yeni kayıtlarla imam hatip lisesinin yeni dersliklere ihtiyacı vardı. Bu sebeple İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde yeni bir pansiyon inşaatı için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ödenek sağlandı. Burada 200 kişilik bir pansiyon inşaatı yapılıyor. Burada 27 oda var bu 27 odanın 2 odası engelli öğrenciler için düzenlenecek. Her odada o öğrenciler için banyo, tuvalet ve çalışma odaları bulunacak. Bu pansiyon binası çok modern bir bina olarak Akşehir’e kazandırılacak. Pansiyon binası inşaatı tamamlandıktan sonrada İmam Hatip Lisesi’nin 4. Katındaki pansiyon binası bu binaya taşınacak ve o dördüncü katta yeni derslikler olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.