Konuya ilişkin olarak, Akşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Akşehir Madeni İşler ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ahmet Dolmacı, Akşehir Belediyesi birim müdürleri, teknik personel, Meclis üyeleri ve Akşehir KOSKİ yetkililerinin de yer aldığı buluşmaya, sanayi esnafının yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Esnaflara hitap eden Madeni İşler ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ahmet Dolmacı; “Belediyemiz ile esnafımız arasında küçük bir istişare toplantısı yapmayı düşündük. Sağ olsun Belediye Başkanımız da bizleri kırmadı. Başkanımıza sormak istediklerinizi istişare ederek sorabilirsiniz.” şeklinde konuşurken Akkaya’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Esnaflarla bir araya gelerek yaptıkları istişarelerin önemine dikkat çeken Başkan Akkaya da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu sanayide çalışıyoruz, bu sanayide çekiç sallıyoruz. Onun için bu tür buluşmaları önemsiyoruz. Akşehir’in en önemli konusu yol ve sanayide de birkaç bölgede yolla ilgili sıkıntılar var. Daha önce bir asfalt çalışması yaptık, sizleri büyük ölçüde rahatlattık. Uzun yıllardır böyle bir çalışma olmamıştı. Şehir genelinde de yolla ilgili sıkıntılarımız var.

2016 yılından beri çok yoğun bir şekilde alt yapı çalışması sürüyor. Doğalgaz çalışmaları, kanalizasyon hatlarının yenilenmesi, belli bölgelerde elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması çalışmaları, fiber optik internet hattı çalışmaları nedeniyle yollar sürekli kazılıp bozuldu. Bu çalışmalar bizlerin ve çocuklarımızın daha rahat yaşaması için yapılan çalışmalar. Bu hizmetlerin tabi ki bir de zahmeti oldu ve yollarımız bozuldu. Biz de bu bozulan yollarda yama ve tamirle yetindik, tamamen ele alamadık çünkü içme suyu hattının yenilenmesi için yollar tekrar kazılacak ve bozulacaktı.

İçme suyu hattımızın yenilenmesi için 8 Eylül 2022 tarihinde ihale yapılacak, bunu da buradan duyurmuş olalım. Avrupa Birliği’nden yüzde yüz hibe olduğu için yıllardır bu çalışmayı bekliyorduk. Önce şehir içinden başlayacak çalışmalarda o granit taşların olduğu bölgelerde çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz o bölgede sıcak asfalt kaplamasına başlayacağız.”

Başıboş köpeklerin ve hayvanların barındırılması için başlatılan hayvan barınağı inşaatı çalışmalarının da sürdüğüne ve bunun yaklaşık 20 milyon liralık bir maliyeti olduğuna değinen Başkan Akkaya; konuşmasının ardından sanayi esnafının istek ve taleplerini dinleyerek sorularını yanıtladı.