Başkan Akkaya’nın makam odasında yapılan toplantıya; Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Zabıta Müdürü Veysel Akçiçek, Temizlik İşleri Müdürü Orhan Uyar ve Zabıta Komiseri Halil Öz katıldı. Toplantıda; bu yıl kurban kesim ve kestirme yerlerinin Perşembe Pazarı, Gazi Mahallesi Pazarı Kapalı Alanı, Yarenler Kapalı Pazar alanı balıkçılar bölümü, AKSEV Vakfı ve Kızılay Aşevi olarak belirlendiği, bu alanlarda kesim öncesi ve sonrası gerekli tedbirlerin alınarak temizlik konusunda da çalışma yapılacağı kaydedildi.

Kurban kesim işlemleri

Vatandaşların kendilerine ait bina ve apartmanlarının kapalı alanı ve bahçelerinde kurbanlarını kesebilecekleri, bu yerler dışında umuma açık sokak, cadde, park, bahçe ve yol üzerlerinde kurban kesilmesinin yasak olduğu belirtilirken, vatandaşların kurban atıklarını (sakatat, işkembe vb.) öncelikle gömerek imha etmeleri, gömülmesi mümkün olmayanları ise sağlam bir şekilde poşetleyerek çöp konteynerlerine atmaları ve çevreyi kirletmemeleri istendi. Çöp konteynerlerine atılacak olan poşetli kurban atıklarının koku yapmaması için, çöp konteynerleri konteyner yıkama aracı ile yıkanıp dezenfekte edileceği, yasağa uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddelerince işlem yapılacağı hatırlatıldı.

Hayvan pazarında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veterineri ile Belediyenin sözleşmeli veterinerinin de görev yaptığının altını çizen Başkan Akkaya, özellikle gebe ya da hastalıklı hayvanlar konusunda vatandaşların veterinerlerden gerekli yardım ve desteği alabileceklerini söyledi.

Temizlik çalışmaları

Kurban Bayramı münasebeti ile Akşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alınarak denetimlere başlandığını, temizlik ekipleri tarafından da şehrin her tarafında titizlikle çalışma yapılacağını söyleyen Akkaya, ekiplerin bayram süresince de görevlerinin başında olacaklarını kaydetti. Arasta ve alışverişin yoğun olduğu bölgelerde gerekli tedbirlerin alınacağına değinen Başkan Akkaya, özellikle esnafların da boş koli ve ambalajları sokaklara atmamaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Bayram münasebetiyle şehir merkezinde yoğun bir trafik yaşanacağını düşündüklerini, emniyet ekipleri ile birlikte belediye zabıta ekiplerinin de özellikle araç parkları konusunda çalışma yapacağını belirten Salih Akkaya; Mezarlıkta Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile görüşülerek gerekli temizlik ve bakım çalışmalarının da yapılacağının altını çizdi. Diğer taraftan; Akşehir’deki ana caddeler, bulvarlar ve diğer caddelerde de toz kalkmasına karşı sulama ve temizlik çalışmaları ile yeşil alanların bakım ve temizlik işlemleri aralıksız sürdürülecek.

Akşehir'de huzur içinde bir bayram geçirilmesi amacıyla her türlü tedbirin alındığını bildiren Başkan Akkaya, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Tüm hemşehrilerimin ve Türk İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Allah kurbanlarımızı kabul eylesin. İlgili Başkan Yardımcımız Yahya Yıldız ve birim müdürlerimizle birlikte Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın bayramı daha rahat geçirebilmeleri ve özellikle yurtdışı ve yurt içinden gelen hemşerilerimizin Akşehir’imizde daha güzel bir bayram yapabilmeleri için gerekli tedbirleri ve hazırlıkları almak üzere bir toplantı yaptık.

Ben özellikle kurban kesim noktalarında kurallara uyulmasını istiyorum. Şehir içinde ve yol kenarlarında hoş olmayan görüntülere sebebiyet vermememiz gerekir. Çünkü şehrimize bayram vesilesiyle dışarıdan misafirlerimiz gelmektedir. Şehrimizin ismine yakışır şekilde temiz tutulmasını, halkımızdan ve çalışan personel arkadaşlarımızdan istirham ediyorum. Bu konuda Temizlik İşleri Müdürlüğümüz çalışma ekibiyle bayram süresince çevre temizliği noktasında hizmetlerini sürdüreceklerdir. Bayramda yine sosyal mesafe kurallarına ve hijyen kurallarına dikkat ederek kesimlerimizi yapıp, bayramımızı sağlıkla geçirelim inşallah.

Bir kez daha tüm hemşerilerimizin ve tüm İslam Aleminin bayramını tebrik ediyorum. Allah nice nice bayramlara sağlıcakla, huzurla bizleri ulaştırsın. Bu bayramımızı en güzel şekilde değerlendirmemizi, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum.”