AK Parti’nin kurmayları, Mart 2019 için ‘Sevilen Yeni Yüzler’ aradıklarını açıkladı.

24 Haziran seçimlerinde oylarının gerilediğini görerek mesajı alan AK Parti’nin; büyükşehirlerde ve oy kaybettiği illerde, yerel seçimler için şimdiden harekete geçmesi, kendileri açısından çok doğru bir strateji olarak yorumlanıyor. Mevcut belediye başkanları arasından; hizmet etmiş, icraat yapmış olmasına rağmen gönüllere girememiş olanları ve el sıkmayan, tevazu göstermeyen, nobran olan, şatafat içinde yaşayanları tekrar aday göstermeyecekleri için; onların yerine bölgesinde sevilen yeni yüzler aramaları da, doğru bir hareket noktası. Elbette geçmişinde adı FETÖ’yle anılmamış, ihalelerde şaibeye karışmamış olmak da en öncelikli kriterleri olsa gerek.



Akşehir açısından bakarsak; AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde, bir önceki seçimlere göre oy oranını koruduğu bir gerçek. Bir süredir yapıldığı iddia edilen anketlerde zikredildiği yine iddia edilen isimler; AK Parti dışından birkaç isim ve partili 5-6 isim. Ancak bu 5-6 isim; eski milletvekili, eski belediye başkanı, eski ilçe başkanı, veya diğerleri. Aralarında sevilenleri de mutlaka olacaktır ama bugün Parti kurmaylarının açıkladığı ‘Yeni’ yüzler ifadesinde kastedilen nedir orası bir muamma. Zira Haziran seçimlerinde dışarıda kalmasına kesin gözüyle bakılan isimler yine milletvekili oldular. Aralarında en ‘yeni’ olanı nasıl belirlenecek? El sıkma ve tevazu göstermek bir artı olsa da hizmet ve icraat kısmı daha çok halkın değerlendireceği ve takdir edeceği konulara giriyor.



AK Parti yine de yeni yüz diye ısrar ederse; siyasette YEPYENİ, çok ama çok sevilen, dürüst mü dürüst, üstelik her icraatı nükte dolu bulunmaz bir aday olarak Nasreddin Hoca tek olur. Olsa çok iyi olurdu ama ne mümkün derlerse, aynı özelliklerde bir torununun da acilen bulunması gerekecek.