İYİ Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in AK Parti Akşehir Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptıkları konuşmalara sert tepki gösterdi.





SKM açılışında Uğur İbrahim Altay’ın ‘’Akşehir’in marka değeri artacak. Ancak bu hizmetler için ilçede ve büyükşehirde, iktidarla aynı partinin olmasına ihtiyaç var. Bunun gereğini yapmanızı istiyorum.” şeklindeki konuşmasına ve Orhan Erdem’in ‘’Genel seçimlerde particilik yapılabilir ancak yerel seçimlerde, hizmeti kim getirebilecekse yani büyükşehir ve hükümetle aynı partiden olan hangi adaysa ona sahip çıkmak gerekir.” değerlendirmesine tepki gösteren Osman Fedai, yazılı bir açıklamada bulundu. Fedai’nin açıklaması şöyle:





‘’Akşehir’in Büyükşehir yasası ile gelirlerini alacak sonra da Akşehirliye, ‘Başkası seçilirse hizmet etmeyiz’ diyerek, aba altından sopa göstereceksiniz. Bu şehirde her kişi namusu ile vergisini veriyor ve vergi veren herkes gibi hizmet bekliyor. Sizler de hizmet etmekle yükümlüsünüz. İnsanlara hizmet etmeyiz minvalinde konuşmalar yapmak, insanları sindirmeye çalışmak abdestle iştigaldir. Sizin bu konuşmalarınıza halk gereken cevabı Akşehir’de verecek. Hizmet etmek kimsenin tekelinde değildir. Hizmet edecek kişi de getireceği hizmeti kendi cebinden harcamayacak; milletin verdiği vergileri, belediyenin aldığı vergileri ve kazançları ile yapacak.





Bunlar nimeti kendilerinde sanıyor. Biz olmazsak Akşehirli biter, Akşehir biter anlayışındalar. On beş yıldan bu yana Akşehir’i bunlar yönetiyor, Akşehir’in ve Akşehirlinin hali ortada. Akşehir her yıl hem ekonomik anlamda, hem de nüfus anlamında kan kaybediyor. Bunu sizler de görüyorsunuz. Akşehir esnafı, vatandaşı, köylüsü; herkes kan kaybediyor. Artık dur demenin zamanı geldi.’’





VEKİL BEYİN SÖYLEDİKLERİ TUTARSIZ





Açıklamasında, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in kıyı kenar çizgisi konusundaki değerlendirmesine de yer veren Osman Fedai; ‘’Sayın Konya vekilimizin söylediklerinde tutarsızlık görüyorum. Bir bakıyorsunuz kıyı kenar çizgisi problemini yüzde 90 hallettik diyor, bir bakıyorsunuz kıyı kenar çizgisi konusunu her zaman takip ettik, zaman zaman yasal engellere takıldık diyor. Karabulut Mahallesine gelen ceza mektuplarını geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık. Vatandaşımızın canı yanmış, birileri de boş atıp dolu tutma niyetinde. Köylülerimize yazık ediyorsunuz.’’ dedi.