Akşehir Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Hıdırellez Etkinlikleri, Akşehir Otogar Mevkiinde yapıldı. Bu yılki Hıdırellez kutlamaları kapsamında ünlü pop müziği sanatçısı Simge konser verdi.

Akşehir Belediyesi’nce düzenlenen Hıdrellez etkinliklerinin bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildiği görüldü.



Akşehir Otogar mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara gölle ikramı da yapıldı.



Hıdrellez etkinliğine; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu,Akşehir MHP İlçe Başkanı Ümit Şafak, Akşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Gölle ikramı öncesi yılın bereketli, sağlıklı ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Duanın ardından etkinliğe katılan protokol tarafından Akşehir Belediyesi’nin ikramı olan gölleler vatandaşlara dağıtıldı. Buğday, nohut, kuru fasulye gibi baklagillerin haşlanarak pişirilmesiyle yapılan ve bereketi temsil eden gölleden almak isteyen vatandaşların yoğun talebi sayesinde gölle kazanları kısa sürede boşalırken, vatandaşlar Hıdrellezin böyle manalı bir şekilde kutlanmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.