Çakıllar İlkokulu son üç yılda üç proje gerçekleştirdi. Birinci projede “Farkında mısınız” kitabını anne ve babaya okutarak ‘‘Benim Ailem Beni Anlamak İçin Kitap Okuyor’’ projesi ile aile içi iletişim nasıl gerçekleştirilir konusu işlendi.


İkinci projemiz de Salı günleri sınıf kermesleriyle sağlıklı beslenme alışkanlığı ve velilere okulda ve evde çocukları ile ilgili yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.


Üçüncü proje ile de; Veliler okulda Salı günleri, öğrencilere çorba dağıtımı yapacaklar. Veliler ve öğrenciler çorbalarını içtikten sonra 1 ders boyunca sınıflarında kitap okuyacak. Öğrenciler böylelikle ailelerinin de yanında olmasından dolayı kendilerini daha değerli hissedecek ve kendilerinin önemsendiğini anlayacaklar. Öğrenciler bu sayede kitap okuma alışkanlığını kazanmış olacak. Bu etkinlikten toplanan bağışlarla okul aile birliği, öğrencilerimize ve velilerimize kitap alacak. Her Salı okula gelen veli, öğrencisi ile ilgili gelişmeleri her hafta öğretmeninden öğrenecek. Okul-Aile iş birliğinin sağlanmasına katkı sağlayacak. Sağlıklı beslenmenin önemi anlatılacak. Okuldaki diyalogun artması ile öğrencinin başarısı artacak. Özellikle okuma alışkanlığının sürdürülebilirliği de sağlanmış olacak.