Geceleri uyuyamamaktan muzdarip olan kişi, rahatsızlığına çare bulmak için psikoloğa gider. “Ben geceleri yattığımda, sanki yatağın altında birisi varmış gibi geliyor, yatağın altına yatıyorum, bu sefer de üstünde birisi varmış gibi geliyor” diyerek yaşadıklarını anlatır.

Problemini anlatan kişiyi dikkatle dinleyen psikolog ise; “Yaşadığınız sıkıntı sizde saplantıya dönüşmüş ve bunun çözümü için 6 ay kadar sürecek bir tedavi uygulayacağım. Haftada iki kez geleceksiniz, her vizite bedeli 200 TL ve toplam 9600 TL ödeyeceksiniz, umarım bu sürenin sonunda rahatlamış olacaksınız” der.

Bunu duyan adam, çıkıp gitmiş ve bir daha geri gelmemiş. Psikolog birkaç ay sonra, aynı adama sokakta rastlayınca; “Nasıl oldu sıkıntılarınız?” diye sormuş. Adamdan “10 TL’ye hallettim, artık hiçbir sıkıntım kalmadı” cevabını alınca psikolog meraklanmış; “Çok güzel, nasıl bir yöntem uyguladınız?” demiş.

“Sizden çıktıktan sonra, ilerideki bakkala bir şeyler almak için uğradım. Alışveriş ederken rahatsızlığımı anlatmıştım, o da bana; karyolanın bacaklarını kes, sorun hallolur dedi. Eve gider gitmez hemen karyolanın bacaklarını kestim, mesele halloldu” demiş.

Tabii her sıkıntının çaresi, hikayedeki gibi basit olmayabilir. Sıkıntılarınıza, problemlerinize ya da dertlerinize çare bulmak için ehil olan ve ehliyetli kişilere müracaat etmeniz en doğru olanıdır. Kulaktan dolma, liyakatsız ve sadece sizin paranızı almak için, tıpta yeri olmayan yöntemleri uygulayanlardan, zinhar uzak durun. Bu mantıkta olanlar, sizi daha fazla hasta eder ve kesinlikle şifa veremezler.

Çözümler bazen çok basit olabilir, gereksiz yere abartarak karmaşık hale getirmeyin. Problemleri kafanızda senaryolar oluşturarak, saplantıya dönüştürmeyin. Relaks olun, pozitif olun, çözüm üreten olun ve kesinlikle her şeyi derinlemesine düşünerek, çıkılmaz tepeler hatta aşılmaz dağlar oluşturmayın.

Meselelerinizi aşmak için biraz dışarıdan bakmayı deneyin. Mesela o durumda bir arkadaşınız, bir dostunuz var ve sizden yardım istiyormuş gibi, size danışıyormuş gibi düşünerek çözüm yolları arayın.

Dert veren Allah çaresini de vermiştir, küçük olayları günübirlik yaşanan sıkıntıları fazla dert etmeyin. İnanın aşılamayacak hiç bir sorun yoktur, siz yeter ki olaylara farklı bakmayı ve sabırla mücadele etmeyi deneyin.

Yaşayan her canlının mutlaka çeşit çeşit sıkıntıları vardır, unutmayın.