Çocuk Destek Merkezileri (ÇODEM), Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) ve Çocuk Evleri Sitesi (ÇES) bünyesinde korunma altında bulunan 13-15 ve 16-18 yaş grubundaki gençlere yönelik olarak, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İş-Kur işbirliğinde başlatılan eğitimler çerçevesinde; gençlerin, ilgi ve yeteneklerine uygun kursa yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Proje kapsamında, Temmuz ayından bu yana 40 ilde bin 500’ü aşkın gence eğitim verildi. Yılsonuna kadar, ÇODEM ve ÇES’lerin bulunduğu illerde, 13-18 yaş aralığında olan 7 bin 440 gence toplam 96 iş ve meslek danışmanı ile danışmanlık hizmeti verilmesi planlanıyor.

Çocukların mesleki ilgi, yetenek ve becerileri desteklenip geliştirilecek

Korunma altındaki çocukların mesleki ilgi, yetenek ve becerilerinin desteklenip geliştirileceği proje ile koruma altında olup çeşitli nedenlerle örgün öğrenime devam etmeyenlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi, kariyer planlamalarının etkili bir şekilde yapılması, ilgi ve becerilerine yönelik mesleki kursların açılması amaçlanıyor. Projeden elde edilen sonuçlar teknik altyapı çalışmalarıyla da yakından takip edilecek. Bu sayede, devlet koruması altındaki her çocuğun bir “İş ve Meslek Danışmanı” olacak.