Akşehir Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitimi Merkezi’nde biri meslek edindirme, diğeri mesleki eğitim olmak üzere iki yeni kurs programının düzenlendiği açıklandı.

Başarılı olanların, kendilerine verilecek olan sertifika ile Rehabilitasyon Merkezlerinde, Bakım Merkezlerinde ve Hastanelerde istihdam edilebilecekleri "Hasta ve yaşlı öz bakımına destek olacakların eğitimi" kursunun 160 saat olarak planlandığı bildirildi.



Kurs, Merkez binada, 16 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak olup; hafta içi her gün 18:00-21:00 saatleri arasında olmak üzere 8 hafta sürecek. Bu kursa katılmak için, 13 Temmuz 2018 tarihine kadar Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitimi Merkezi’ne giderek şahsen başvuru yapılması gerekiyor.





25 Ekim 2017 Tarih ve 30221 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Okul Servis Araçları Yönetmeliği" kapsamında başlatılan "Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi" ise 30 saat sürecek ve bu eğitimi almayan şoförler, okul servis araçlarında çalışamayacaklar. Yapılan açıklamada; kursun bir hafta sürdüğü, akşam saatlerinde yapıldığı, şoförlerin mağdur olmamaları için en kısa zamanda Halk Eğitimi Merkezi’ne gelerek şahsen başvuru yapmaları gerektiği hatırlatıldı.