Akşehir’de aile hekimliği yapan Dr. Ethem Akyel, kök hücre bağışıyla hiç tanımadığı bir hastaya umut verirken, tüm vatandaşlara da örnek oldu.





Dr.Ethem Akyel, Türk Kızılayı iş birliğinde yürütülen T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesi kapsamında gönüllü kök hücre bağışçısı oldu. Kızılay’ın düzenli kan bağışçıları arasında yer alan Dr. Akyel, donör olmak istediğini üç yıl önce bildirmiş. Kemik iliğinin, nakil bekleyen bir hastayla büyük oranda uyumlu olduğu haberini alınca da memnuniyet duymuş. Nakil işlemi, Ankara’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilmiş.





"İşlem başarıya ulaşırsa benim için en büyük mutluluk olacak." diyen Ethem Hoca, donör olmanın zor bir işlem olmadığını vurguladı. Telefonla yaptığımız görüşmede konuyla ilgili değerlendirmesini aldığımız Akyel, şu ifadelere yer verdi: ‘’İşlem 2 yolla yapılabiliyor. Bazı durumlarda nakil gerekirken, genellikle kan filtreleme yöntemi uygulanıyor. Bilinen kan bağışlama işleminden pek farklı değil. Dolayısıyla hemşehrilerimizin, Kızılay’a kan bağışında bulunurken Donör olmak istediklerini belirtmeleriyle yapılacak olan basit bir işlem. Bir hekim olarak gönüllü donör olmam, işlemin riskli olmadığının bir göstergesidir. Nakil bekleyen onca vatandaşımız varken bizlerin gönüllü olarak onlara yaşama şansı vermemiz çok önemli.’’





Konuyla ilgili tüm detaylara, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin (TÜRKÖK)https://turkok.saglik.gov.tr resmi internet sayfasından ulaşılabilir.